Skutočný príbeh: Z výstupu na najvyšší vrchol sveta si priniesol 5 inšpiratívnych lekcií

Jeffrey Gottfurcht Jeffrey Gottfurcht Zdroj: pinterest.com

Rodák z Los Angeles Jeff Gottfurcht je prvým človekom, ktorý prekonal Mount Everest s autoimunitným ochorením – reumatickou artritídou. O výstup na najvyššiu horu planéty sa pokúsilo už 4-tisíc ľudí, avšak iba 660 z nich tento výstup aj úspešne dokončilo. Práve úspešný výstup na vrchol pomohol Jeffovi Gottfurchtovi pozrieť sa na svoj život a prácu inými očami.

Dvojmesačný výstup na Mount Everest priniesol Jeffovi neuveriteľné lekcie do života a jeho podnikania, z ktorých čerpá až dodnes. Dnes je z neho úspešný majiteľ franšízovej prevádzky vyrábajúcej typické americké šišky – donuty.

Dvojmesačný výstup na Mount Everest priniesol Jeffovi neuveriteľné lekcie do života a jeho podnikania, z ktorých čerpá dodnes. Dnes je z neho úspešný majiteľ franšízovej prevádzky vyrábajúcej typické americké šišky – donuty.

5 ponaučení, ktoré Jeffovi prinieslo „dobytie“ Everestu:

  1. Je potrebné, aby ste si užívali a oslavovali každý jeden úspech, malý aj veľký
    V živote aj v podnikaní sa človek stretáva s rôznymi prekážkami. V každom prípade je dôležité, aby ste svoje úspechy oslavovali, či už sa chystáte zdolať najvyšší vrchol sveta, alebo chcete vstúpiť do podnikateľského prostredia. Ku každej jednej veci pred sebou zaujmite pozitívny, optimistický a konštruktívny postoj. Ak budete zdolávať jednu prekážku za druhou, dostanete sa až k samotnému cieľu.
  2. Dobré časy nebudú trvať večne
    Keď sme v živote na vrchole úspechu, často zabúdame, že dobré časy nebudú trvať večne a pravdepodobne ich vystrieda ťažšie obdobie. Rovnako aj pri lezení sa môže vyskytnúť neočakávaná prekážka, ktorá nás môže oddialiť od vytýčeného cieľa. Je preto dôležité byť na každú prekážku pripravený. Platí to aj v podnikaní. Krivka úspechu nie je rovná priamka, ale sínusoida. Vedzte však, že po pádoch spravidla prichádza úspech.
  3. Váš úspech nie je o šťastí
    Sami idete za svojím šťastím. Vedie vás k nemu vôľa a odhodlanie, ktoré smerujete k úspechu. Ak chcete dosiahnuť úspech v podnikaní, musíte mať jasne zadefinované úlohy a vytrvalo na nich pracovať. Nemôžete iba sedieť a dúfať, že šťastie vám príde samo do cesty.
    Jeffrey Gottfurcht Galéria fotiek (2) Zdroj: pinterest.com
  4. Vytrvalosť je kľúčom k úspechu
    Dôležité je mať jasný cieľ. Na ceste k nemu je dôležité sa vzdelávať, zdolávať prekážky a možno aj pády. Nesmie vám však chýbať vytrvalosť. V podnikaní buďte pripravení na to, že sa budete musieť vzdať viacerých vecí, ale keď prídete do cieľa, nič neoľutujete. Stále ste pánom svojho osudu.
  5. Za vaším úspechom stoja aj priatelia a rodina
    Každý úspech je potešujúci. Do života prichádza s prestížou a ocenením. Avšak bez podpory rodiny a najbližších ľudí je takmer nemožné ho dosiahnuť. Či už sa chystáte zdolať Mount Everest alebo pustiť na vlastnú podnikateľskú cestu, podeľte sa o svoje plány s vašimi najbližšími. Spoliehajte sa na seba, zároveň však využite každú jednu pomoc a podporu, ktorá sa vám núka od vašich blízkych.

Mohlo by vás zaujať: Úspech je možné dosiahnuť vždy, keď sa preňho rozhodnete


Viac o téme: Inšpirácia Američan Príbeh Podnikateľ Podnikanie Lekcie Ponaučenie Jeff gottfurcht
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Pinterest.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy