4 katastrofálne dôvody, prečo začať podnikať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Ak si myslíte, že je v dnešnej dobe moderné alebo dokonca cool založiť si startup alebo pustiť sa do podnikania, ste na omyle. Rozbehnúť biznis je ako beh na dlhé trate. Šance sú najvyššie, ak sa doň vložíte celý a neočakávate zisk minimálne v prvom roku podnikania.

 

Určite existuje niekoľko dôvodov, pre ktoré sa chcete stať podnikateľmi. Sloboda v rozhodovaní, byť pánom svojho času či pracovať na veciach, ktoré vás bavia. Ak však uvažujete nad rozbehnutím biznisu kvôli jednému z nasledujúcich dôvodov, radšej sa podnikaniu zďaleka vyhnite.
 

  1. Podnikanie je v móde
    Byť podnikateľom v oblasti technológií a vývoja mobilných aplikácií a hier je ešte stále v móde. Na prvý pohľad prosperujúce podnikanie nemusí byť vždy rentabilné. Podnikatelia, ktorí sú úspešní a známi vo svojom odbore, robia správne rozhodnutia za chodu svojho biznisu.
  2. Chcete zachrániť svet
    Každý podnikateľ má na začiatku plán. To je vynikajúce. Ak však chcete robiť osvetu a pracovať iba v prospech našej planéty, môžete si rovno založiť neziskovú organizáciu. Určite budú vaše aktivity prospešné, ale skúste porozmýšľať nad tým, či by bolo možné prepojiť humánnu aktivitu so zaujímavým biznis plánom vhodným na rozbeh startupu.
  3. Túžite zbohatnúť
    Pre niektorých znamená podnikanie možnosť, ako čo najrýchlejšie zbohatnúť. Pravdou však je, že generovanie zisku je obchodnou príležitosťou, ale nie prvoradým cieľom. Pri podnikaní si treba pamätať, že nie na každého podnikateľa sa usmeje šťastie. Často končí podnikanie v troskách kvôli naháňaniu sa za peniazmi. Dôležité je mať vytvorenú finančnú rezervu minimálne na pol roka až rok. Až po tejto dobe sa podnikatelia dostávajú do kladných čísiel.
  4. Chcete zamestnávať ľudí
    Vytvoriť pracovné miesto pre druhých ľudí, či už priateľov, rodinu, alebo známych, je síce vynikajúca myšlienka, ale kvôli tomuto jedinému dôvodu by ste sa určite nemali púšťať do podnikania. Ak bude vaša firma prosperovať a vy už budete cítiť, že nezvládate plniť funkciu šéfa spoločnosti, marketéra, obchodníka a účtovníka v jednom, v takomto prípade je správne, ak sa rozhodnete delegovať časť svojich úloh na svojich ľudí. Nemusia to byť ani zamestnanci, prácu môžete jednoducho outsourcovať.

Mohli by vás zaujať: Už nevydržíte v práci? Zmenu zamestnania si dobre premyslite!


 

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Máte iné dôvody, pre ktoré chcete rozbehnúť biznis? Ak áno:

  1. Buďte realistickí a zvážte, koľko peňazí môžete vložiť do podnikania.
  2. Svoj nápad šírte medzi kamarátmi. Nebojte sa, že prezradíte váš podnikateľský plán, pretože vaši známi vám môžu dať vynikajúce tipy, ako vylepšiť váš nápad.
  3. Stretávajte sa s ostatnými podnikateľmi a diskutujte s nimi aj o úskaliach v podnikaní.
Viac o téme: Biznis Podnikateľ Podnikanie Dôvody Startup Založenie biznisu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: Inc.com; Mashable.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy