Na Slovensku máme 3 najrýchlejšie rastúce spoločnosti

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Aj tri slovenské spoločnosti sa zaradili medzi top firmy, ktoré za posledných päť rokov dokázali zvýšiť rast svojich tržieb o viac ako 400 %. Patria medzi ne spoločnosti Powerplay Manager, internetová spoločnosť WebSupport a softvérová firma Innovatrics. Za ich úspechom stoja odborné znalosti zamestnancov, práca na vývoji existujúcich produktov a servis. Dôležitou esenciou ich úspechu je aj marketing a obchod.

 

Slovenské spoločnosti sa dostali do rebríčka 50 technologických firiem s najvyšším rastom v strednej Európe za rok 2014. Spoločnosť Powerplay Manager zvýšila svoj rast tržieb o 422 %, internetová firma WebSupport o 417 % a softvérová firma Innovatrics o 344 %.

O niekoľko percent vyšší rast však dosiahla maďarská spoločnosť, ktorá sa ocitla na čele rebríčka. Je ním realitná firma Szallas.hu s päťročnou mierou rastu výnosov o 2 259 percent. Po nej nasleduje poľská finančná porovnávacia webová stránka Comperia.pl (rast o 1 962 %) a nováčik zo Srbska – Hight Tech Engineering Center (rast o 1 777 %).

Čo vyzdvihlo maďarskú spoločnosť Szallas.hu na vrchol rebríčka CE Technology Fast 50, prezradil šéf spoločnosti József Dorcinecz:

„Náš úspech je založený na magickom trojuholníku, ktorý sa skladá zo šťastia, zapojenia zamestnancov a z našich ľudí. Neustále pracujeme na tom, aby sme mohli poskytnúť čo najjednoduchší dovolenkový rezervačný systém pre zákazníkov, aby boli spokojní a získali, čo si objednali. Pracujeme aj na budovaní silnej značky a rozvíjaní zručností našich zamestnancov.“

Zamestnancov si váži aj spoločnosť, ktorá sa umiestnila na treťom mieste v rebríčku technologických firiem .

„Najhodnotnejším aktívom v technologickej spoločnosti sú ľudia, ktorí v nej pracujú, a my sme na svoj tím nesmierne hrdí. Je chrbtovou kosťou v našom budúcom rozvoji,“ povedal Aleksandar Čabrilo, šéf HTEC.

 

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

V rebríčku má najviac zastúpených spoločností Poľsko (17 firiem), Maďarsko (10 firiem) a Rumunsko (6). Po nich sa v päťdesiatke firiem umiestnilo Slovensko, Česká republika, Srbsko a Bulharsko. Do rebríčka sa v tomto roku priradilo dvadsaťšesť nových spoločností a celkový priemerný rast tržieb všetkých 50 spoločností sa zvýšil skoro o 700 %. Popredné miesta v rebríčku obsadili softwérové spoločnosti s počtom 26, internetové spoločnosti (12) a telekomunikačné spoločnosti (6).

Špeciálne ocenenie Big 5 (Veľká päťka) patrí aj spoločnostiam, ktorým malé firmy svojou veľkosťou nemôžu konkurovať. Prvenstvo už druhý rok po sebe získala poľská počítačová spoločnosť goclever.com s rastom tržieb o 777 %. Slovensko v tejto kategórii zastupuje na štvrtom mieste spoločnosť ESET, ktorá sa v rebríčku umiestnila už dvanásty rok. Do Veľkej päťky sa dostali aj spoločnosti z Poľska (2), Česka (1) a Rumunska (1). Opäť dominovali softvérové spoločnosti, internetové a počítačové firmy.

Víťazom v kategórii Rising Stars (Vychádzajúce hviezdy) je maďarská softvérová spoločnosť na mobilné aplikácie Distrinction. Zo Slovenska sa v kategórii umiestnila internetová spoločnosť Visibility.

Faktory, ktoré prispeli k rastu spoločností:

  1. Profesionalita zamestnancov (20,5 %)
  2. Vývoj existujúcich produktov a poskytovaný servis (18,4 %)
  3. Marketing a obchod (8,9 %)
  4. Správne načasovanie na trhu (8,9 %)
  5. Odlišnosť ponúkaných produktov a služieb (7,9 %)
Viac o téme: Rebríček Firmy Nárast Tržby Websupport Slovenské firmy Eset 2014 CE Technology Fast 50 Technologické firmy 50 technologických firiem s najvyšším rastom v strednej Európe Visibility
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Deloitte.com; SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy