5 činností, ktoré robia produktívni podnikatelia každý deň

Produktívni podnikatelia si dobíjajú baterky aj v kruhu svojich priateľov alebo rodiny.Produktívni podnikatelia si dobíjajú baterky aj v kruhu svojich priateľov alebo rodiny. Zdroj: thinkstock.com

Podnikatelia sú jedni z najviac vyťažených „pracujúcich“ ľudí. Keby sa vedeli rozkrájať, pravdepodobne by suplovali prácu finančného riaditeľa, marketingového riaditeľa alebo obchodníka. Ich život sa však prevažne skladá z obchodných rozhodnutí, koordinácie ľudí, z vytvárania kontaktov a biznis stretnutí.

 

Každý produktívny podnikateľ by sa mal pridŕžať nasledujúcich bodov:
 

  1. Majte svoje rutinné povinnosti
    Ak by sa podnikateľ nedržal svojho denného rozvrhu, ako by potom mohol dotiahnuť svoje ciele do konca? Aj keď slovo rutina neznie pre človeka lákavo, pri povinnostiach je jednoducho potrebná. Len tak potom môže človek „žonglovať“ medzi profesionálnym a osobným životom. Ak chcete niečo dosiahnuť, neexistujú žiadne výhovorky, ani to, že máte deti a rodinu. Vždy je možné si nájsť časť a prispôsobiť ho podľa potreby. Môžete napríklad skôr vstať alebo, ak ste produktívnejší vo večerných hodinách, naplánujte si aktivity večer.

    Nastavenie dennej rutiny vám pomôže stanoviť si priority vašim úlohám. Tak, ako deti v škole majú svoj rozvrh, môžete ho mať aj vy.
     
  2. Pravidelne cvičte
    Nielen každý lekár, ale aj šéf veľkej spoločnosti vám povie, že najlepším likvidátorom stresu je cvičenie. Ak si viete spraviť čas pred prácou na pohybovú aktivitu, naštartujete svoj organizmus tak, že v prípade zvýšeného tlaku na vás, dokážete lepšie zvládať stres.

    Ak nemáte čas pred prácou na cvičenie, môžete tak urobiť po pracovných aktivitách. Výborným relaxom a odbúravačom stresu je beh alebo plávanie. Šéf spoločnosti Websupport Michal Truban má napríklad vo zvyku pred prácou, ako aj po práci športovať, dopraje si bežecký tréning.
     
  3. Pomaly ďalej zájdete
    Povinné prestávky v práci nie sú iba výmysel Zákonníka práce, ale potrebné sú aj pre podnikateľov. Predstavte si, že by ste behali, až pokiaľ by ste na sebe nepociťovali takú silnú únavu, že by ste odpadli. Ďalej zájdete, ak spomalíte tempo, spravíte si prestávku a ďalej budete pokračovať vo vami zvolenom tempe.
     
  4. Nezabúdajte na vašu rodinu a dobíjanie si „bateriek“
    Rodina a deti sú v živote veľmi dôležité. Tvrdí to aj britský podnikateľ Richard Branson. Sú to práve deti, vďaka ktorým čerpá vo svojom podnikaní inšpiráciu. A nielen to, rodina vám dáva zázemie a vďaka chvíľam strávených spolu si veľmi dobre vyčistíte hlavu od všetkých podnikateľských problémov a dobijete „baterky“.
     
  5. Plánujte si zajtrajšok
    Niektorí ľudia neriešia, čo bude zajtra. Ale veľkí podnikatelia musia byť vždy na všetko pripravení. Dôležité je pozrieť si v kalendári, čo vás nasledujúci deň čaká a pripraviť sa na udalosti dňa ešte deň predtým, aspoň zorganizovaním čiastkových úloh. Nasledujúce ráno sa tak zobudíte s pocitom, že všetko prebehne hladko a hlavne bez stresu.

    Ak chcete mať každý deň otvorenú myseľ, odporúča sa chodiť spávať každý deň v rovnaký čas. Nezabudnite ani na to, že počítač a mobilný telefón do spálne nepatria.
     

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Viac o téme: Podnikateľ Podnikatelia Činnosť Produktivita Rutina Denné rutiny
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: entrepreneur.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy