10 inšpiratívnych projektov. Rozbehnite svoj biznis!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Ak chcete začať podnikať, máte viacero možností. Buď vymyslíte nový produkt alebo si vylepšíte už existujúci produkt. Inšpiráciou môžu byť pre vás najlepšie zahraničné start-up projekty minulého roka. Viaceré z nich dokázali slušne zarobiť už v priebehu niekoľkých mesiacov.

 

 

  1. Ovládanie hier cez gestá ruky
     
    Thalmic Labs je pravdepodobne najviac inovatívnym start-upom v minulom roku. Pracuje na základe náramku, ktorý dovolí bezdrôtovo ovládať elektroniku a to bez použitia kamery. Doteraz fungovali viaceré zariadenia na odchytávaní gest prostredníctvom videa. Americký start-up Thalmic Labs zachytáva pohyb každého svalu na predlaktí pomocou náramku Myo. V ňom sa nachádza procesor a Bluetooth vysielač, pomocou ktorého sa Myo spája s ovládaným zariadením. Thalmic Labs umožňuje navigáciu v počítači, ako aj hranie počítačových hier.
    Thalmic Labs Galéria fotiek (6) Zdroj: MYO
  2. Pánske oblečenie pre ženy
    Wildfang je nová pánska značka určená pre ženy. Značka bola vytvorená iba na začiatku minulého roka a koncom roka dosiahla zisk 1,98 milióna dolárov. Jej outfity sú podobné pánskej móde, určené sú však pre ženy.
     
  3. Dobré správy pod jednou strechou
    Distractify je webová stránka, ktorá pomáha ľuďom komunikovať vďaka zdieľaniu dobrého obsahu. Stránka od jej spustenia v októbri 2013 získala 43 miliónov návštevníkov a 10 miliónov zdieľaní. A tak sa stala najrýchlejšie rastúcou stránkou v histórii.
    Distractify Galéria fotiek (6) Zdroj: Print Screen
  4. Najnovšie otestované technologické hračky
    Fanúšikom špeciálnych zariadení je určená stránka Grand St., ktorá im každý deň ponúka unikátne technologické novinky. Zaujímavosťou je, že každý jeden výrobok pred samotným predajom testujú.
     
  5. Netradičné vyhľadávanie podnájmov a bytov
     
    Stránka Urban Compass mení spôsob vyhľadávania apartmánov a bytov. Vo svojom headline má motivačné heslo: Nájdi úžasných susedov a miesto na bývanie priamo v New Yorku. Závisí od toho, či vyhľadávate miesto na prenájom alebo kúpu. Po rozkliknutí jednej z možností sa vám zobrazí prehľadná mapa dostupných bytov. Stránka pracuje aj s navigačným filtrom. Už po niekoľkých mesiacoch od svojho spustenia zarobila 33 miliónov dolárov.
    Urban Compass Galéria fotiek (6) Zdroj: Print Screen
  6. Výroba zdravých potravín
    Potravinová spoločnosť Hampton Creek food vyhlásila, že dokáže vyrobiť zdravé potraviny pre všetkých, nech sa nachádzajú kdekoľvek. Ich prvým produktom bola majonéza, ktorá neobsahuje žiaden cholesterol nazývaná Just Mayo.  Ich ďalšie produkty sú vo fáze vývoja. O spoločnosť dokonca prejavil záujem aj Bill Gates.
     
  7. Úložisko nepotrebných vecí
    Boxbee prináša možnosť, ako vyriešiť úložný priestor vo vašom byte. Tak je moderné uchovávanie dát veľkých spoločností vďaka cloudovým riešeniam, Boxbee ponúka fyzické uskladnenie a odvoz vecí do skladov. Zatiaľ ho však prevádzkujú iba v San Franciscu.
    BoxBee Galéria fotiek (6) Zdroj: BoxBee
  8. Kalendárna aplikácia do iPhonov
    Bývalí produktoví manažéri Google sa rozhodli pre vlastnú aplikáciu. Vyrobili aplikáciu do iPhonov – kalendár Canary. Ten uľahčuje ukladanie udalostí. Do jedného riadku stačí napísať text – kto, čo, kedy a aplikácia automaticky uloží jednotlivé údaje.
     
  9. Objednávanie potravín a jedla od výrobcov
    Spoločnosť Goldbely sa rozhodla spojiť miestnych a regionálnych dodávateľov unikátnych potravín. Ide o virtuálnu tržnicu, kde zákazníci nájdu netradičné potraviny a jedlá, ktoré si môžu objednať priamo pred dvere svojich domovov. Zo začiatku oslovovila Goldbely jednotlivých dodávateľov, dnes sa situácia vymenila a dodávatelia ich žiadajú o registráciu.
    Goldbely Galéria fotiek (6) Zdroj: Goldbely
  10. Prášková zmes ako náhrada jedla
    Soylent je prášková zmes živín, ktorá nahrádza klasické jedlá.  Ide o kokteil, ktorý sa pýši najzdravším kokteilom na svete. Jeho výroba už začala vo veľkom množstve.
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Inšpirácie Nápady Biznis Podnikanie Startup Start-up
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy