Potrebujete inšpiráciu na podnikanie? Ponúkame vám nápady

Nápad príde. Treba ho však dotiahnuť do konca.Nápad príde. Treba ho však dotiahnuť do konca. Zdroj: photl.com

Niekedy stačí iba malé osvietenie a nápad je na svete. Možno pomôže malý brainstorming medzi kamarátmi, medzi ktorými rozviniete zaujímavú myšlienku a dotiahnete ju do konca. Prinášame vám 10 podnikateľských nápadov, ktoré môžete rozbehnúť už dnes. Ľudia budú totižto vždy využívať bežné služby, ktoré súvisia s ich životom. Niekomu ušetríte čas a sebe prinesiete odmenu.

10 podnikateľských nápadov:

  1. Starostlivosť o deti (Babysitting)
    Ak sa staráte o vlastné dieťa a ste doma, môžete využiť čas, aby ste sa starali o ďalšie dieťa avšak za odmenu. Nepotrebujete na to žiadnu licenciu kvôli starostlivosti.

  2. Záhradnícke práce
    Blíži sa jar a s tým spojené aj úpravy trávnatých plôch a záhrad. Ak túžite po cestovaní, môžete základnú starostlivosti o trávnik ponúknuť aj v okolitých krajinách. Vašu prácu si tak spojíte s cestovaním.

  3. Služby spojené s chodom domácnosti
    V posledných rokoch veľa ľudí nemá čas na mimopracovné povinnosti – ísť nakúpiť, zaplatiť účty, vyzdvihnúť deti zo škôlky, umyť auto. Ide o malé čiastkové činnosti, ktorých spočítaný čas dáva dokopy omnoho vyšší čas, než by ste očakávali.

  4. Počítačová údržba
    Omnoho viac ako kedysi ľudia využívajú technologické zariadenia – počítače, notebooky, smartfóny, tablety. Nie všetci ich však vedia udržiavať a nainštalovať si programy alebo aplikácie. Tak prečo nevyužiť službu, ktorú by ste ponúkali?

  5. Upratovací servis
    Patríte k ľuďom, ktorí majú radi upratovanie? Môžete z toho vyťažiť a chodiť upratovať ľuďom domov.

  6. Energetický konzultant
    Zaujímate sa o možnosti, ako by ste mohli ušetriť peniaze pri využívaní energií. Môžete sa stať poradcov pre domácnosti ako aj pre spoločnosti.

  7. Recyklujte
    Ľudia v poslednej dobe nakupujú nové zariadenia a starých sa potrebujú zbaviť. Môžete ich recyklovať. Oceľ, meď a počítačové komponenty stoja viac ako inokedy.

  8. Staranie sa o zvieratá
    Ste miláčikom zvierat? Aj túto vašu záľubu môžete využiť vo váš prospech. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa nestíhajú vrátiť z práce domov a preto si môžete založiť psiu škôlka.

  9. Účtovník
    Niektoré firmy budú chcieť v tomto roku ušetriť, preto bude pre nich výhodnejšie prepustiť účtovníčku a outsourcovať jej prácu. Účtovnícke služby budú aj v budúcnosti atraktívne. Táto profesia si však vyžaduje neustále sledovanie daňových a legislatívnych zmien.

  10. Mediálny konzultant
    Dnes žijeme vo svete sociálnych médií. Ak sa zaujímate o nové technológie a ľahko  „preplávate“ vo vodách sociálnych médií, prečo by ste nemohli vaše služby ponúknuť druhým spoločnostiam, v ktorým môžete spracovať ich „virtuálne“ účty a profily.

Na našej fanúšikovskej stránke Kariera.sk sme sa opýtali ľudí, keby si zajtra zakladať firmu, v čom by podnikali a ako by sa ich firma volala. Tu sú ich nápady:

Marianna: Firma by sa volala Majka a bol by to detský second hand, pretože v našom meste chýba.

Evka: Volala by sa Evelyn a bola by zameraná na zdravšie stravovanie.

Peter: Firma by sa volala Agentúra 10+, podnikal by som v oblasti cateringu.

Marcela: Volala by sa Šanca.

Neinšpirovala vám ani jedna činnosť? Pomocou dotazníka si môžete zistiť, aký typ biznisu by ste mali rozbehnúť. Stačí odpovedať „áno“ alebo „nie“ a zistíte to. Dotazník je v anglickom jazyku

Viac o téme: Na Nápady Biznis Podnikanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: Andrea Miklasová, Zdroj: businessnewsdaily.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy