Ste PN? Výpoveď môžete dostať aj počas maródky

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

So zamestnancom sme ukončili pracovný pomer v skúšobnej dobe 24. marca 2016. Od 23. marca je práceneschopný. Platí ukončenie pracovného pomeru 24. marca alebo až ukončením PN-ky? Čitateľka Valéria

Právnička radí: V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu.

Zákonník práce stanovuje  tzv. poriadkovú lehotu a uvádza, že písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť. Zmluvné  strany sú povinné uvedenú trojdňovú lehotu dodržať len v tom  prípade, ak sa na nej  dohodli v pracovnej zmluve.


Prečítajte si tiež: PN a doba určitá: Na toto má zamestnávateľ právo


Dátumom skončenia je pracovného  pomeru v skúšobnej dobe je dátum uvedený v oznámení o skončení, nie však skorší dátum ako dátum doručenia oznámenia  o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe druhému účastníkovi.  Pracovný pomer možno skončiť aj počas trvania dočasnej práceneschopnosti, ktorá nemá vplyv na  trvanie pracovného pomeru a nespôsobuje jeho predlženie.  

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Pracovný Výpoveď Pomer Ukončenie Práceneschopnosť Ukončiť PN Pracovného
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy