Nečakané gesto majiteľa reštaurácie: Zlodejovi, ktorý vykradol jeho podnik, ponúkol prácu

Zdroj: Getty Images

Keď zamestnanci reštaurácie Diablo’s Southwest Grill v mestečku Augusta v štáte Georgia prišli ráno, tretieho apríla do práce, čakalo ich nemilé prekvapenie. Dvere do reštaurácie boli rozbité a všade sa povaľovala kopa črepín. Ukázalo sa, že v noci okolo štvrtej ráno sa do reštaurácie pokúsil vlámať neznámy páchateľ. Takáto správa by nepotešila nikoho. To, čo však urobil majiteľ reštaurácie, všetkých prekvapilo.

Carl Wallace, majiteľ podniku, sa na túto situáciu pozrel inak. Videl v nej príležitosť pomôcť zlodejovi, ktorý mal očividne problémy, a preto bol nútený kradnúť. Majiteľ reštaurácie sa mu rozhodol ponúknuť prácu. "Odkazujem človeku, ktorý sa chcel stať zlodejom a ktorý očividne prežíva ťažké životné obdobie a má finančné problémy, nech sa nám ozve - máme pre neho voľné pracovné miesto," napísal Wallace na Facebookovej stránke podniku. Tento status získal 4,5-tisíc reakcií a zdieľalo ho takmer 5-tisíc ľudí.
 

Nečakané gesto majiteľa reštaurácie: Galéria fotiek (4)

Zdroj: Facebook Diablo’s Southwest Grill

Reštaurácia možno prišla o dvere, ktoré musela nahradiť, no získala množstvo nových fanúšikov, keď sa rozhodla nepríjemnú situáciu riešiť nečakaným spôsobom. V statuse na Facebooku majiteľ tiež napísal, že nebude kontaktovať políciu, ani sa zlodeja nebude pýtať na dôvody, prečo sa rozhodol vlámať do reštaurácie. "Sadneme si k tomu a porozprávame sa, ako mu môžeme pomôcť a nasmerovať ho na správnu cestu," napísal. Do príspevku pripojil aj svoje telefónne číslo, na ktoré mu mal zlodej zavolať.

Majiteľ reštaurácie však priznáva, že jeho prvá reakcia bola hnev a frustrácia. "Typické reakcie, ktoré by mal každý. Ale potom, keď ma hnev prešiel, som sa zamyslel a pozrel sa na situáciu z inej perspektívy" povedal. 

"Bol to týždeň počas Veľkej noci a moje myšlienky sa začali uberať k odpúšťaniu. Myslel som na to, aké nebezpečenstvo musel zlodej podstúpiť, riskoval svoj život, no aj tak sa mu nepodarilo odniesť si ani penny," vysvetľoval Wallace.

Zábery z bezpečnostnej kamery ukázali, že vlámanie nastalo okolo štvrtej nadránom.

Nečakané gesto majiteľa reštaurácie: Galéria fotiek (4)

Zdroj: Facebook Diablo’s Southwest Grill

“Rozhodol som sa, že zverejním pracovnú ponuku a ponúknem mu pomoc. Pre toho človeka to bude lepšie. Inak by sa dostal do kruhu, ktorý nefunguje a z ktorého by už nebola cesta späť. Spáchal zločin, chytili by ho a zavreli. Keď by vyšiel z väzenia, ťažko by si hľadal prácu, pretože by mal záznam... A tak by sa len opäť pustil do páchania zločinov a všetko by sa opakovalo dokola," vysvetlil Wallace svoj dôvod, prečo sa radšej zlodejovi rozhodol ponúknuť prácu.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda; Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy