V tomto meste bolo zničených 800 000 tulipánov po tom, čo jeho obyvatelia nedodržiavali pravidlá karantény

Niektorí ľudia si jednoducho nedajú povedať. Konkrétne sú to tí, ktorí podľahnú panike a začnú hromadne nakupovať, alebo tí, ktorí si myslia, že pandémia je lož. Títo ľudia navyše problém svojim správaním ešte zhoršujú, kým sa ho všetci ostatní snažia vyriešiť dodržiavaním pravidiel. Bohužiaľ, toto je príbeh o tom, ako sa kvôli niektorým ľudom muselo pristúpiť k skutočne drastickým riešeniam.

 

 

V japonskom meste Sakura sa každoročne koná festival Sakura Tulip Festa. Je to festival venovaný kvitnutiu tulipánov. Každý rok sa stovky ľudí zhromažďujú na námestí Sakura Furusato a užívajú si pohlaď na nádherné, farebné more tulipánov obklopujúce autentický holandský veterný mlyn, ktorý bol postavený na pamiatku 400-ročného priateľstva medzi Japonskom a Holandskom.

V tomto meste bolo Galéria fotiek (5)

Ľudia sa napriek obmedzeniam neprestávali zhromažďovať na námestí Sakura Furusato

Koronavírus nezastavil kvitnutie kvetov - pre nich festival pokračoval - ale zastavil festival pre obyvateľov mesta Sakura. Napriek zrušeniu festivalu a uzavretiu námestia sa však niektorí rozhodli, že je zúčastniť sa je dobrý nápad. Podľa predstaviteľov mesta Sakura bolo 11. apríla na námestí približne 400 ľudí, ktorí obdivovali tulipány a riskovali nakazenie a šírenie vírusu. Bol to prvý víkend po tom, čo japonský premiér vyhlásil mimoriadny stav.

V tomto meste bolo Galéria fotiek (5)

Miestne orgány boli nútené pokosiť hlavnú atrakciu, aby zabránili zhromažďovaniu ľudí

Bohužiaľ uzavrieť oblasť nebolo fyzicky možné. O niekoľko dní neskôr sa úrady rozhodli, že je čas na plán B - pokosiť celé námestie skôr, ako začnú kvitnúť. To znamenalo, že bolo zničených približne 800 000 tulipánov asi 100 rôznych odrôd. Úradníci vysvetlili, že to nebolo ľahké rozhodnutie, ale bolo to rozhodnutie, ktoré sa musí urobiť pre väčšie dobro. Ich udržiavanie by bolo nebezpečné, pretože vždy by existovalo riziko, že sa ľudia opäť zhromaždia.

V tomto meste bolo Galéria fotiek (5)

Takto vyzerá námestie v súčasnosti, po odstránení tulipánov

Niektorí kritizovali toto rozhodnutie a tvrdili, že vláda mohla prinajmenšom darovať kvety ľuďom a inštitúciám. Väčšina sa však domnieva, že to bolo najúčinnejšie, pretože neexistoval žiadny praktický spôsob, ako zabezpečiť uzavretie námestia.

Okrem toho sa ľudia môžu vrátiť, keď karanténa skončí a kvety dorastú. Koniec koncov, urobilo sa to preto, aby sa zachránili ľudské životy.

V tomto meste bolo Galéria fotiek (5)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Mesto Tulipán Zdravie Vedenie Koronavírus Bepzečie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: boredpanda Foto: Getty
 
Staršie správy
Staršie správy