Mesto v zahraničí chce zlákať high-tech talenty: Tých najlepších čaká skvelá práca a rozprávkový plat

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pobrežné mesto Ningbo vo východočínskej provincii Zhejiang sa chce počas nadchádzajúceho Týždňa talentov, vedy a technológie v Ningbo zamerať na prilákanie talentov v oblasti high-tech z domova aj zo zahraničia, ako aj na inovatívne projekty. Podujatie sa bude konať od 10. do 14. októbra a jeho zámerom je posilniť hospodársky rozvoj mesta.

Päťdňové podujatie ponúkne viac ako 7 800 pracovných príležitostí talentovaným uchádzačom z oblasti high-tech, ktorí majú záujem o prácu v tomto meste. Až 300 z ponúkaných pracovných miest bude ohodnotených ročným platom vo výške od 150 000 do 800 000 yuanov (pribl. 21 000 až 112 000 eur).

Okrem toho bude prezentovaných viac ako 700 vedeckých a technologických výsledkov určených pre priemyselné a komerčné využitie.

Na podujatie bude pozvaných 4 000 firiem a viac ako 6 000 talentov z oblasti high-tech, ktorí tu budú môcť spoločne prediskutovať možnosti ďalšej spolupráce. V piatich kategóriách prebehne 20 aktivít.

V rámci aktivít sa účastníci môžu zúčastniť veľtrhov pracovných miest v rôznych kategóriách talentov, súťaží startupov v niekoľkých odvetviach, fóra rozvoja talentov a veľtrhov programov vedeckej a technologickej spolupráce.

Očakáva sa, že tento ročník by mal naštartovať nové trendy v rozvoji mesta v rámci iniciatívy Pásu a cesty smerujúce k vybudovaniu brány do hospodárskeho okruhu.

Po prvýkrát sa Týždeň talentov, vedy a technológie v Ningbo konal v roku 2006 a odvtedy už deväť rokov zohráva dôležitú úlohu v tvorbe stratégie mesta zameranej na talenty. Podarilo sa mu prilákať talenty, výskumné centrá a univerzity z viac ako 30 krajín a regiónov.

Počet účastníkov už presiahol 280 000 a 24 000 z nich už podpísalo zmluvy, na základe ktorých budú žiť a pracovať v Ningbo. S pomocou tohto podujatia bolo tiež vytvorených približne 200 špičkových výskumných centier.

Mesto Ningbo so svojou 1 200-ročnou históriou malo jeden z prvých prístavov, ktoré sa otvorili zahraničnému obchodu. Podľa výsledkov zahraničného obchodu a hospodárskych dát je Ningbo jedným z najatraktívnejších miest na investovanie v Číne. Patrí tiež medzi 10 najkonkurenčnejších miest v krajine z hľadiska dynamiky rozvoja.

V ostatných rokoch kladie Ningbo veľký dôraz na inováciu, a preto pozýva talenty v oblasti high-tech na spoluprácu v rámci inovatívnych projektov.

Do konca roku 2014 si 1,73 milióna talentov z oblasti high-tech zvolilo Ningbo za mesto, kde chcú pracovať, čo znamená nárast z 59,4 percenta od konca roku 2011. Medzi nimi je 1 066 inžinierov zo zámoria prispievajúcich k rozvoju mesta.

V záujme prilákania väčšieho počtu nadaných ľudí zaviedlo mesto Ningbo 25-článkovú preferenčnú stratégiu, ktorá je považovaná za najsilnejší prostriedok dokazujúci odhodlanie otcov mesta pritiahnuť  talenty. 

Nová stratégia zaručí financie pre kľúčové projekty až do výšky 100 miliónov yuanov. Pre startupy dosahujúce vďaka talentom dobré výsledky je pripravený fond s 5 miliónmi yuanov. Pripravuje sa tiež séria programov na podporu bývania, vzdelávania a zdravotníckych služieb pre nadaných pracovníkov prichádzajúcich do mesta Ningbo.

Podľa primátora mesta Lu Ziyue budú talenty hlavnou hnacou silou rozvoja high-tech odvetví v meste. Ningbo je odhodlané ponúknuť talentom čo najzaujímavejšie miesta, čoho dokladom je aj fakt, že v roku 2014 investovalo 514 miliónov yuanov do projektov zameraných na prilákanie talentov a skvalitnenie prostredia pre ich život.

Viac o téme: Talent Práca Plat Zahraničie High-tech Rozprávkový Čína
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy