Zamestnanci v Nemecku nemusia dvíhať po práci telefón

Nemecké ministerstvo práce sa rozhodlo chrániť zamestnancov pred vyhorením.Nemecké ministerstvo práce sa rozhodlo chrániť zamestnancov pred vyhorením. Zdroj: photl.com

Nemecké ministerstvo práce zakázalo manažérom, aby telefonovali zamestnancom, alebo im posielali e-maily po skončení pracovného času, s výnimkou mimoriadnych a veľmi naliehavých prípadov.

Podľa ministerstva cieľom tohto opatrenia je chrániť zamestnancov pred nadmerným stresom a tzv. vyhorením, ktorý im spôsobuje fakt, že musia byť šéfom neustále k dispozícii aspoň na telefóne.

Süddeutsche Zeitung píše, že ministerstvo nasledovalo príklad veľkých koncernov, ako sú Volkswagen a telekomunikačný gigant Deutsche Telekom.

Noviny pritom citujú z oficiálnej smernice ministerstva, podľa ktorej by žiadny zamestnanec nemal byť potrestaný za to, že nezdvihol telefón, alebo neodpovedal na e-mail po skončení svojho pracovného času.

Okrem toho ministerstvo vyzýva manažérov, aby zamestnancom nevolali ani v čase, keď im už práca končí a sú na odchode. No na druhej strane, v naliehavých a krízových prípadoch sú takéto kontakty povolené.


 

Viac o téme: Pracovný Mobil Telefón Stres Manažér Doba Manažéri Pracovná Vyhorenie Burnout
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy