Pozrite si najžiadanejších IT zamestnávateľov na Slovensku, aj v zahraničí

Dve tretiny IT študentov chcú pracovať pre ESET.Dve tretiny IT študentov chcú pracovať pre ESET. Zdroj: eset

Najúspešnejší slovenský podnikateľský príbeh, ktorý napísala firma ESET, stále rezonuje u mladej generácie „ajťákov“. Na antivírusovom programe, ktorý sa časom zmenil na jedno z najúčinnejších bezpečnostných riešení na svete, spočiatku pracovala malá skupina počítačových nadšencov. Možno práve to imponuje študentom informatiky a elektrotechniky, ktorí si túto slovenskú spoločnosť zvolili v prieskume občianskeho združenia Nexteria za najžiadanejšieho zamestnávateľa.

Až 68 % študentov a absolventov IT smerov by privítalo, keby im zavolali z personálneho oddelenia ESETu a ponúkli prácu vo firme. Takmer polovica z viac ako 450 oslovených by „chňapla“ aj po pozícii v čínskej technologickej spoločnosti Lenovo a trojicu top chlebodarcov uzatvára Tatra banka, ktorú by si vybralo 37 % respondentov.

„Študentom v našich rebríčkoch pravidelne imponujú perspektívne firmy prinášajúce inovácie. Víťazný ESET vnímajú ako globálnu špičku, ktorá vyrástla na Slovensku a to študentom veľmi imponuje. Lenovo je nováčikom a jeho úspech stojí taktiež na technologických inováciách, ako aj na silnej globálnej značke. Tatra banka dlhodobo ponúka kvalitné služby postavené na popredných technológiách,“ hovorí Radoslav Tausinger, gestor projektu Night of Chances v organizácii Nexteria.

Na ďalších miestach sa tiež striedajú inovatívne slovenské spoločnosti so špičkovými medzinárodnými firmami. V súboji o tretiu priečku len tesne zaostal slovenský vývojár GPS navigácií Sygic (36%).

„Sme veľmi radi, že Sygic sa umiestnil v hlasovaní ako jedna z najzaujímavejších IT firiem na Slovensku. Veríme tomu, že máme čo ponúknuť mladým ľudom. Sami máme väčšinou do 30 rokov a sme slobodná a otvorená firma, kde si navzájom tykáme. Zložení sme v  malých tímoch, ktoré pracujú na vlastných cieľoch a zadaniach,“ hovorí CEO Sygic Michal Štencl.

Hneď za Sygicom sa umiestnila nemecká automobilka Volkswagen (35%), jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku.

S neveľkým odstupom nasledovali slovenská webhostingová spoločnosť WebSupport (30 %) a juhokórejská firma Samsung (29 %). Rebríček 10 naj zamestnávateľov dopĺňajú spoločnosť Cisco zaoberajúca sa sieťovými prvkami, úspešné slovenské internetové kníhkupectvo Martinus.sk a americká telekomunikačná spoločnosť AT&T (všetci po 28 %).

Zoznam najžiadanejších IT zamestnávateľov na Slovensku pre študentov:

  1. ESET (68 %)
  2. Lenovo (46 %)
  3. Tatra banka (37 %)
  4. Sygic (36 %)
  5. Volkswagen (35 %)
  6. WebSupport (30 %)
  7. Samsung (29 %)
  8. CISCO (28 %)
  9. Martinus.sk (28 %)
  10. AT&T (28 %)

V minulosti prejavovaný záujem IT študentov o prácu v zahraničných firmách motivoval Nexteriu osobitne zaradiť do prieskumu tie spoločnosti, ktoré IT-čkarov na Slovensku (zatiaľ) nezamestnávajú. V rámci tejto kategórie spoločností túži väčšina z oslovených študentov (61 %) pracovať pre amerického giganta Google. Ten sa na prvých priečkach rebríčkov Nexterie uhniezďuje dlhodobo so železnou pravidelnosťou. S väčším odstupom nasleduje jeho krajan Apple, technologická firma známa logom s nahryznutým jablkom (42 %), a internetový predajca Amazon (39 %). Vývoj počítačových a video hier vo firme Electronic Arts láka 29 % IT mládeže, o niečo menej (27 %) by sa chcelo dostať pod ochranné krídla počítačovej spoločnosti Dell.

Zoznam najžiadanejších IT zamestnávateľov v zahraničí pre študentov:

  1. Google
  2. Apple
  3. Amazon
  4. Electronic Arts
  5. Dell

S predstaviteľmi spoločností, ktoré si študenti zvolili v prieskume, sa budú môcť stretnúť a porozprávať už 28. apríla 2015 na 3. ročníku kariérneho podujatia Night of Chances (NOC) Technology 2015, ktoré sa uskutoční na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Možno šéfov firiem zaujmú natoľko, že sa budú domov vracať ľahší o CV-čko a s dohodou o stáži vo vrecku.

 


Chceli by ste pracovať v oblasti informačných technológií? Zamestnanie svojich snov možno nájdete v najnovšej ponuke práce


 

Viac o téme: Študent Študenti Zoznam Rebríček Zamestnávatelia Eset Rebríček zamestnávateľov Nexteria
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Nexteria.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy