Žite zdravo a vydajte sa do práce na bicykli!

Žite zdravo a vydajte sa do práce na bicykli!Žite zdravo a vydajte sa do práce na bicykli! Zdroj: thinkstock.com

Spravte niečo pre seba a zároveň pre vaše mesto. Sebe doprajete potrebnú dávku denného pohybu a životné prostredie odľahčíte od škodlivých splodín z áut.

Od 1. apríla sa môžu do súťaže "Do práce na bicykli" prihlasovať dvoj až štvorčlenné tímy z organizácií a spoločností sídliacich v mestách, ktoré sa už do súťaže prihlásili. Prihlasovanie prebieha na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

 

"Ľudia, ktorí sa chcú do súťaže zapojiť, avšak ich mesto sa ešte neregistrovalo, by sa mali obrátiť na predstaviteľov samosprávy, aby svoje mesto do tejto súťaže prihlásili," povedal národný cyklokoordinátor z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Peter Klučka.

Do súťaže sa zatiaľ prihlásilo 28 slovenských miest vrátane všetkých ôsmich krajských miest. Registrácia ďalších miest do súťaže je stále možná až do 16. apríla 2015, pričom jednotlivé cyklistické tímy majú možnosť zapojiť sa až do 27. apríla 2015.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Samotná súťaž bude prebiehať v máji. Základnou víziou súťaže je podpora alternatívneho spôsobu každodenného dochádzania do práce na bicykli, ako aj motivácia zamestnávateľov pre vytváranie vhodných podmienok pre svojich zamestnancov, využívajúcich tento ekologický dopravný prostriedok.

Viac o téme: Doprava Bicykel Dopravný prostriedok Súťaž Do práce na bicykli
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy