Brigádnici nie sú atraktívni, firmy zaťažujú zamestnancov

Brigádnici nie sú atraktívni, firmy zaťažujú zamestnancov.Brigádnici nie sú atraktívni, firmy zaťažujú zamestnancov. Zdroj: thinkstock.com

Agentúrne zamestnávanie sa od tohto mesiaca obmedzilo. V praxi to vyzerá tak, že namiesto brigádnikov vykonávajú prácu kmeňoví zamestnanci, ktorým pribudla práca.

Firmy strácajú záujem o brigádnikov. Dôvodom má byť novela Zákonníka práce, ktorá nadobudla účinnosť 1. marca tohto roka. Tvrdí to personálno-poradenská spoločnosť McRoy Slovakia.

Hlavným cieľom novely Zákonníka práce je regulovať agentúrne zamestnávanie na Slovensku. Podľa spoločnosti McRoy Slovakia však právna norma obmedzila brigádnický servis, ktorý ponúkajú personálne agentúry a firmy samotné nie sú ochotné znášať administratívnu záťaž, ktorá je so zamestnávaním brigádnikov spojená. Preto radšej zvýšia nadčasy interným zamestnancom, než by brigádnikov vzali do svojho kmeňového stavu.

"Len v Žiline klesol od 1. marca počet brigádnikov, ktorých zamestnávame, o približne 120, v Košiciach o 90 a Nitre o 70. Tento pokles sa týka predovšetkým študentov, ktorí si brigádami cez personálne agentúry privyrábali," uviedla v správe pre médiá Jana Mesárová zo spoločnosti McRoy Slovakia.

Dôvodom je podľa jej slov definícia zastretého dočasného pridelenia, ktorá sa novelou dostala do Zákonníka práce. Ako uviedla, z tejto definície vyplýva, že pracovník musí byť zamestnaný na hlavný pracovný pomer aj keď neodpracuje plný pracovný fond. A to v prípade, ak pracovníkovi úlohy ukladá zamestnanec klienta, ak pracovník vykonáva prácu v priestoroch a na zariadeniach klienta, alebo ak ide o prácu, ktorá je hlavným predmetom činnosti klienta.

"Pred 1. marcom tohto roka bolo možné, aby študent napríklad pracoval v pondelok doobeda vo výrobnej hale klienta a vykonával jednu z ľahkých činností v rámci výroby. Riadil a kontroloval ho pri tom majster na zmene. Ale dnes sú týmto naplnené všetky spomenuté body a tak agentúre, ako aj klientovi hrozí pokuta," vysvetľuje Jana Mesárová.

Výsledkom je, že tento brigádnik prišiel o prácu a jeho výkon firma nahradila zvýšením nadčasov interných zamestnancov. Mohla by ho síce zamestnať sama, no pre administratívnu záťaž s tým spojenú to podľa Mesárovej mnohé firmy odmietajú.

Každého brigádnika je totiž potrebné:

  • zazmluvniť
  • prihlásiť do poisťovní
  • vytvoriť mu osobnú zložku
  • ustrážiť potrebné potvrdenia napríklad o návšteve školy
  • preškoliť o bezpečnostných opatreniach
  • poslať na lekársku prehliadku, poskytnúť mu inštruktáž k nástupu a práci
  • prideľovať ho na zmeny
  • spracovať dochádzku, či spracovať mzdu

Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com

Mesárová uviedla, že to predstavuje množstvo práce, na ktoré nie sú personálne oddelenia mnohých firiem pripravené. Podľa odhadov McRoy Slovakia preto získalo prácu u klientov do 20 % brigádnikov, ktorých predtým zamestnávali cez agentúry.

"Ak bolo zámerom štátu zmenou legislatívy zvýšiť tvorbu nových pracovných miest, toto opatrenie sa minulo účinku. Výsledkom totiž je predovšetkým rušenie brigádnikov. Predpokladáme, že v lete, ktoré je hlavnou sezónou študentských brigád, sa tento problém prejaví ešte vypuklejšie," dodala Mesárová.

Viac o téme: Domáce Brigáda Firmy Zákonník práce Zamestnávatelia Brigádnici Brigádnik
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy