Nový závod a práca pre ľudí 'mieri' na východ

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Závod za 25 miliónov eur sa plánuje vybudovať v obci Kechnec pri Košiciach. Prácu by tu mohlo získať 150 ľudí.

Lichtensteinská firma Oerlikon Balzers Coating AG plánuje v obci Kechnec pri Košiciach vybudovať za 25 miliónov eur závod na povrchovú úpravu súčiastok pre automobilový priemysel s využitím plazmy. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

 

"Navrhované riešenie zodpovedá súčasným technickým možnostiam a vyhovuje kritériám pre moderné prevádzky. Nezanedbateľným benefitom navrhovaného zámeru je vznik až 150 nových pracovných miest," spresnil ďalej investor.

Ročná kapacita výroby povrchovo upravených produktov sa predpokladá na úrovni 38 miliónov kusov, z čoho dve tretiny predstavujú piestne čapy a jednu tretinu plunžerové piesty a iné súčasti dieselového vstrekovania. Začiatok výstavby závodu sa predpokladá v 3. štvrťroku tohto roku a jeho ukončenie v 3. štvrťroku 2015.

Oerlikon Balzers Coating AG je významným svetovým hráčom v oblasti povrchových úprav s využitím plazmy na ochranu voči opotrebeniu. Ich produkty zvyšujú životnosť obrábacích, tvarovacích a formovacích nástrojov, ako aj výkon mechanických súčiastok.

 

Viac o téme: Domáce Práca Závod Kechnec Nové pracovné miesta Oerlikon balzers
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy