10 dôvodov, prečo sa oplatí prísť na veľtrh práce Job Expo 2014

JobExpo 2014JobExpo 2014 Zdroj: Andrea Miklasová

Najväčší veľtrh práce na Slovensku už začal! Vstup na výstavisko Agrokomplex v Nitre je určený pre všetkých, ktorí chcú čo najrýchlejšie získať prácu a odborné informácie.

Uchádzačom o prácu sa ponúka ďalšia možnosť, ako môžu získať vytúženú prácu. Bez vopred dohodnutého stretnutia sa môžu na najväčšom veľtrhu pracovných príležitostí Job Expo 2014 stretnúť s predstaviteľmi veľkých spoločností na Slovensku a taktiež si môžu nechať poradiť od odborníkov zo vzdelávacích spoločností, alebo sa otestovať z jazykových, IT a ďalších zručnostiach.

Na Job Expo 2014 sa pod jednou strechou stretne viac ako 50 zamestnávateľov a agentúr na Slovensku. Medzi tými veľkými nebudú chýbať spoločnosti ako Volkswagen Slovakia, Kia Motors Slovakia, Samsung, Slovenské elektrárne, Prvá stavebná sporiteľňa, Alianz, Union poisťovňa, Matador Automotiv Vráble, Slovenské cukrovary, Soitron, Johnson Controls, Magna, Osram, IBM, Deloitte a ďalšie spoločnosti.

Na veľtrhu práce je možné získať aj odborné poradenstvo, ako zvládnuť pracovný pohovor, ako objaviť svoje kvality a potenciál alebo ako sa pustiť do podnikania. Job Expo je taktiež výbornou príležitosť otestovať si svoje jazykové a IT schopnosti v stánku pracovného portálu Kariera.sk a svoj výsledok z testu je možné pripojiť si do o do životopisu. Spravením kroku naviac tak dáva uchádzač najavo, že je ochotný spraviť maximum, aby získal novú prácu.

JobExpo 2014 Galéria fotiek (6) Zdroj: Andrea Miklasová
JobExpo 2014 Galéria fotiek (6) Zdroj: Andrea Miklasová

Ak si hľadáte prácu, ale nemáte finančné prostriedky na cestovné, časť vašich cestovných nákladov môže byť uhradená pod podmienkou, ak cestuje hromadnými dopravnými prostriedkami z miesta trvalého alebo prechodného pobytu na podujatie a späť. Nezamestnaní, ktorí potrebujú zdokladovať návštevu podujatia v Nitre obdržia potvrdenie, že sa ho zúčastnili. Každý deň počas veľtrhu práce sa bude vydávať potvrdenie na daný deň.

Vzhľadom na to, že Veľtrh práce - Job Expo 2014 organizuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny na území Slovenskej republiky, uchádzačovi o zamestnanie, ktorý sa ho zúčastní, vznikne nárok na poskytnutie náhrady časti cestovných výdavkov.

"K písomnej žiadosti o náhradu časti cestovných výdavkov je potrebné priložiť okrem iných podporných dokladov aj potvrdenie o účasti na Veľtrhu práce - Job Expo 2014," hovorí Veronika Černá z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Na veľtrhu práce vás čakajú viaceré aktivity:

  1. Odborníci vám poradia, ako zvládnuť pracovný pohovor, čomu sa vyhnúť pri pracovnom pohovore, ako odpovedať na náročné otázky alebo ako „padnúť“ zamestnávateľovi do oka.
  2. Ako si pripraviť žiadosť, životopis a motivačný list.
  3. Odborníčky vám ďalej poradia, ako si nájsť najvhodnejšie povolanie a na akých miestach si môžete rozvíjať svoj potenciál. Vďaka koučingu môžete objaviť svoje kvality, talent a správnu prácu pre vás.
  4. Vyskúšať si môžete aj skupinový pracovný pohovor a taktiež získať spätnú väzbu na svoj výkon od preškolených hodnotiteľov.
  5. Na workshope si identifikujete vlastné silné stránky, rozvojové oblasti a vašu motiváciu.
  6. Získate cenné rady v oblasti výberu povolania.
  7. Môžete sa otestovať v anglickom, nemeckom, francúzskom, španielskom a talianskom jazyku.
  8. Získate informácie o začatí podnikania, ako si pripraviť podnikateľský plán a na čo nezabudnúť pri zakladaní živnosti. Taktiež sa dozviete, ako a kde sa uchádzať o podporu štátu pri začatí podnikania.
  9. Získate poradenstvo v oblasti pracovnoprávnych vzťahov, právnych úkonov pri vzniku, zmenách a skončení pracovného pomeru, ďalej v oblasti odmeňovania a nárokovateľných zložiek miezd, ako aj nelegálneho zamestnávania a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
  10. Študenti získajú poradenstvo, na akú školu sa hlásiť a prehľad, aké sú mzdy v jednotlivých odvetviach.

4. ročník najväčšieho veľtrhu pracovných príležitostí Job Expo 2014 sa koná aj spolu so 16. ročníkom medzinárodnej burzy práce – European Job Days 2014. Obidve podujatia sa budú konať od 29.-30. apríla 2014 v priestoroch výstaviska Agrokomplex Nitra (Výstavná ulica). V utorok budú brány otvorené od 9:00 do 18:00 hod. a v stredu od 9:00  do 14:00 hod.

JobExpo 2014 Galéria fotiek (6) Zdroj: Andrea Miklasová
JobExpo 2014 Galéria fotiek (6) Zdroj: Andrea Miklasová


 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Nitra Expo Veľtrh Testovanie Kariéra Práce 2014 Job Jobexpo
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Andrea Miklasová, Zdroj: Jobexpo.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy