Rebríček najžiadanejších zamestnávateľov pre IT študentov

Najžiadanejším zamestnávateľom v očiach IT študentov na Slovensku je ESET.Najžiadanejším zamestnávateľom v očiach IT študentov na Slovensku je ESET. Zdroj: eset

Ajťákov lákajú spoločnosti, ktoré majú vytvorené dobré meno. Študenti technických smerov by sa preto po skončení školy radi videli vo firmách Eset, Google alebo v Tatra banke.

Najviac študentov IT smerov by chcelo pracovať v slovenskej softvérovej firme ESET. Druhou voľbou by bol Google, treťou Tatra banka. Vyplýva to z prieskumu občianskeho združenia Manageria, ktorý sa realizoval v januári 2014 na vzorke 524 študentov a pýtal sa ich na najžiadanejších zamestnávateľov. Z celkového počtu účastníkov prieskumu tvorili vyše dve tretiny študenti z prostredia bratislavských technických fakúlt (FIIT STU, FEI STU a FMFI UK), pričom do  výslednej podoby rebríčka  TOP 15-tich firiem významne prehovorili aj hlasy technických študentov z Košíc, Žiliny a Brna. 

Takmer na vlas sa zopakoval scenár z októbra 2013, kedy v obdobnom prieskume Manageria zisťovala názor na najžiadanejších zamestnávateľov pre zmenu medzi študentmi biznis zamerania. Aj vtedy prvé dve priečky obsadili rovnaké technologické firmy, len v opačnom garde (1. Google, 2. ESET). Tatra banka „obhájila“ bronz.

"Eset, Google a Tatra banka, víťazi v oboch rebríčkoch, prezentujú rôzne príbehy, ale zároveň majú toho aj veľa spoločného. Študentom sa na nich páči, že sú to úspešné, moderné a inovatívne spoločnosti. Technologický víťaz ESET naviac láka ako najúspešnejší slovenský podnikateľský príbeh, ktorý na Slovensku ponúka špičkové miesta vo vývoji softvéru," povedal Radoslav Tausinger, člen správnej rady Managerie a gestor aktivít pre študentov. V oboch rebríčkoch sa objavili aj Volkswagen, Accenture či Martinus.sk.

Ako „Dream job“ aj Apple

IT študenti mohli v rámci aktuálneho prieskumu označiť nielen viacero žiadaných zamestnávateľov, ale určiť aj tzv. „Dream job“, teda jednu vysnívanú firmu, v ktorej by chceli  pracovať. V tomto ukazovateli získal prvenstvo Google pred Esetom a na tretej priečke sa umiestnila spoločnosť Apple.

Zo slovenských firiem okrem ESET-u a kníhkupectva Martinus.sk bodovali aj Sygic a Websupport. Spomedzi celosvetovo známych mien si priazeň mladých „ajťákov a ajťáčiek“ získali v TOP 15-tke aj Amazon, Samsung, Electronic Arts, AT&T, Orange, či Facebook.  

 

Najžiadanejší zamestnávatelia medzi IT študentmi

  1. ESET (73 %)
  2. Google (69 %)
  3. Tatra banka (44%)
  4. Amazon (44 %)
  5. Apple (44 %)
  6. Volkswagen (41,5 %)
  7. Electronic Arts (40,5 %)
  8. AT&T (40 %)
  9. Sygic (38 %)
  10. Samsung (37 %)
  11. Accenture (36,5 %)
  12. Facebook (35,5 %)
  13. Web Support (34 %)
  14. Martinus.sk (34 %)
  15. Orange (33 %)

Skončili ste školu a hľadáte si zamestnanie v oblasti IT? Nájdite si prácu na Kariére.

Viac o téme: Banka Tatra Študenti Google Zamestnávatelia Eset IT Najžiadanejší Ajťáci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: ESET, Zdroj: Manageria

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy