Živnostníci popri hlavnom zamestnaní nemajú nárok na uplatnenie stravného

Živnostníci podnikajúci popri zamestnaní nebudú mať nárok na stravné.Živnostníci podnikajúci popri zamestnaní nebudú mať nárok na stravné. Zdroj: photl.com

Ak živnostník ešte po skončení pracovnej doby u zamestnávateľa vykonáva živnosť, nemá nárok na uplatnenie si stravného.

Živnostníkom, ktorí podnikajú popri zamestnaní, nevznikne nárok na uplatnenie si stravného. Poslanci Národnej rady  SR neodobrili návrh novely zákona o dani z príjmov z dielne Ivana Štefanca a Pavla Freša (obaja SDKÚ-DS), ktorý by takúto novinku zaviedol.

Novelou by sa podľa SDKÚ-DS odstránila diskriminácia živnostníkov, ktorí podnikajú popri zamestnaní a nemôžu si uplatniť pri živnosti stravné, ak si v rovnaký deň tento nárok uplatnia u zamestnávateľa, kde sú v trvalom pracovnom pomere.

"Takto sa sprehľadňuje podnikateľské prostredie a zjednocujú sa pracovné podmienky pre rôzne druhy práce," odôvodnili predkladatelia v návrhu. Ak totiž živnostník ešte po skončení pracovnej doby u zamestnávateľa vykonáva živnosť, nemá nárok na ďalšie stravné. A to ani v tom prípade, keď odpracuje ďalších päť a viac hodín. To je už časový úsek, pri ktorom nárok na stravné za ostatných okolností vzniká.
 

Viac o téme: Na Domáce Živnostník Nárok Stravné Živnostníci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy