Mladí ľudia robia pri podnikaní často chyby z nevedomosti

Mladí ľudia majú často skvelé nápady a vízie na biznis vo svetovom meradle.Mladí ľudia majú často skvelé nápady a vízie na biznis vo svetovom meradle. Zdroj: photl.com

Mladí podnikatelia majú vďaka vzdelávacím seminárom možnosť získať cenné poznatky z oblastí, ktoré sú najmä v úvodných etapách podnikania na okraji ich záujmu.

Zvýšiť povedomie mladých podnikateľov o právnych, daňových a ekonomických otázkach expanzie ich podnikania je cieľom série vzdelávacích seminárov pod názvom BMB Leitner akadémia pre mladých podnikateľov. Projekt pripravilo Združenie mladých podnikateľov Slovenska v spolupráci so spoločnosťou BMB Leitner. Projekt sa začal tento týždeň v rámci Európskeho týždňa malého a stredného podnikania 2012.

Séria bezplatných seminárov, ktoré organizuje ZMPS, sa bude konať niekoľkokrát ročne v Bratislave. Mladí podnikatelia majú vďaka týmto seminárom možnosť získať cenné poznatky z oblastí, ktoré sú najmä v úvodných etapách podnikania na okraji ich záujmu. Spoločným menovateľom tém celej BMB Leitner akadémie pre mladých podnikateľov je expanzia podnikania mladých do zahraničia s dôrazom na internetové podnikanie z hľadiska daní a súvisiacich administratívnych povinností.

Mladí ľudia majú často skvelé nápady a vízie na biznis vo svetovom meradle. Najmä v úvodných fázach podnikania však podceňujú daňové a právne otázky. Často robia chyby, ktoré ich v budúcnosti dobehnú vo forme pokút. Z našich skúseností pri práci v segmente malých a stredných podnikov však vidíme, že vo väčšine prípadov sú tieto chyby z nevedomosti,“ uviedla Renáta Bláhová, partnerka poradenskej spoločnosti BMB Leitner.

„Podeliť sa o naše know-how a skúsenosti vnímame ako investíciu do budúcej generácie podnikateľov na Slovensku,“ dodala.

BMB Leitner je spoločnosť poskytujúca služby v oblasti daňového poradenstva, auditu a vedenia účtovníctva. Združenie mladých podnikateľov Slovenska bolo založené v roku 2010 ako organizácia združujúca slovenských podnikateľov do 40 rokov. Jeho víziou je stať sa hlasom mladých podnikateľov a podnikateliek, ktorý bude obhajovať ich záujmy v inštitúciách formujúcich podnikateľské prostredie v SR a vytvárať mosty medzi úspešnými podnikateľmi dneška a zajtrajška.

Viac o téme: Domáce Mladí Podnikatelia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy