Objav vedcov vás dostane: Maturitná FOTOgrafia dokáže predpovedať vašu budúcnosť

Barack Obama bol na strednej známy ako BarryBarack Obama bol na strednej známy ako Barry Zdroj: SITA

Rodičia nás učili, aby sme ľudí neposudzovali podľa ich zovňajšku, nedá sa však vyvrátiť, že niekedy sa nám podarí skutočne trefný odhad. V roku 2010 vedci zistili, že je možné predpokladať niečí úspech len na základe fotky jeho tváre. Dokonca objavili, že maturitné fotografie zhotovené desiatky rokov skôr sú ešte výpovednejšie.

Na účely tejto štúdie výskumníci regrutovali 67 študentov, ktorí dostali za úlohu preskúmať sériu fotografií manažérov v popredných právnických firmách . Niektorí z nich potom dostali fotografie, ktoré boli prevzaté z webových stránok firiem, iní videli 73 maturitných fotografií tých istých ľudí, pričom všetky zábery boli čiernobiele.

Odsúdení na úspech

Študenti boli požiadaní, aby zhodnotili stupeň dominancie, vyspelosti tváre, sympatickosti a dôveryhodnosti tváre zobrazenej na fotke.  Výskumníci výsledky následne porovnali so ziskami jednotlivých firiem, aby zistili, či vysoké skóre pracovníkov znamenalo úspech spoločností, v ktorých boli zamestnaní. Výsledky ukázali, že bez ohľadu na to či študenti videli aktuálne alebo maturitné fotografie, právnici vnímaní, ako tí silnejší, viedli ziskovejšie podniky. Inak povedané, výraz dominancie a vyspelosti nenadobudli počas rokov, ale vyzerali tak ešte skôr než začali študovať právo či budovať svoju kariéru.


Prečítajte si tiež: Jedináčik, prvorodený či najmladší: Poradie v akom ste sa narodili, predurčí vašu kariéru​


Vzhľad stále nie je všetko

Vedci však upozorňujú na to, že všetci právnici na fotografiách použitých vo výskume boli viac-menej úspešní , teda ich zistenia nemusia platiť vo všeobecnosti. Takisto zdôrazňujú fakt, že vzhľad nie je jediným určujúcim faktorom pre životný úspech. „Skôr sa zdá pravdepodobnejšie, že vrodený vzhľad a životné skúsenosti pracujú v zhode s cieľom formovať vzhľad či výraz tváre spôsobom, ktorý môže predpovedať možné výsledky.“

Budete šťastní či rozvedení?

Táto štúdia však nie je jediná, ktorá naznačuje, že pohľad na niečiu fotografiu z včasnej dospelosti môže byť ukazovateľom toho, ako sa život daného človeka vyvinie. Výskumy totiž tvrdia, že ľudia ktorí sa usmievajú a vyzerajú pozitívne na svojich maturitných fotografiách majú vyššiu pravdepodobnosť, že budú šťastní a nehrozí im v budúcnosti rozvod.

Viac o téme: Budúcnosť Fotka Fotografia Predpovedať Foto Maturitná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy