Sociálne siete sú pascou pre hlupákov: Týchto 10 ľudí pripravili o prácu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: internet,

Sociálne siete sú dnes veľkým trendom a pre zamestnanca je čím ďalej, tým ťažie oddeliť svoj osobný život od toho pracovného. Ak aj vy máte účet na sociálnej sieti, je načase si uvedomiť, že všetko čo zverejníte prestáva byť súkromné. V práci môžete excelovať, ale ak váš šéf uvidí na internete niečo nevhodné, ľahko o ňu prídete. Podobnú situáciu zažilo týchto desať ľudí.

Učiteľka želala študentom smrť

Učiteľku Christine Rubiovú pripravil o zamestnanie krutý post na Facebooku. Po tragickej nehode, pri ktorej sa utopil jeden z jej študentov, sa pedagogička s pätnásťročnými skúsenosťami nehanbila zverejniť toto: „Po dnešku uvažujem, že pláž je skvelé miesto na výlet pre moju triedu. Nenávidím ich.“ V komentári Rubiová ešte dodala, že úbohému chlapcovi by záchrannú vestu nehodila ani za milión dolárov.

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Rasistický „vtip“ PR konzultantky

Justine Saccoová sa zo dňa na deň preslávila nevhodným pokusom o vtip. Pred cestou do južnej Afriky na svojom účte na Twitteri zverejnila rasisticky ladený post, ktorý ju v konečnom dôsledku stál miesto PR konzultantky: „Idem do Afriky. Dúfam, že nedostanem AIDS. Len žartujem. Som biela!“ Zopár slov na sociálnej sieti vyvolalo silnú reakciu spoločnosti a vlnu odsúdenia. Nezachránili ju ani ospravedlnenia a Justine bez milosti vyhodili.

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Vulgarizmus mediálneho stratéga

Scott Bartosiewicz pracoval ako mediálny stratég pre Chrysler. Jedného dňa v zápche však stratil nervy a rozhodol sa posťažovať na Twitteri: „Považujem za ironické, že Detroit je známy ako mesto motorov a pri tom tu nikto nevie (vulgarizmus) šoférovať.“ Problémom bolo, že spomínané slová spolu s vulgarizmom nezverejnil na vlastnom účte, ale na firemnom. Za chybu ho zakrátko po incidente prepustili.

 

Komik sa vysmieval ľudskému nešťastiu

Známy americký komik Gilbert Gottfried prišiel o zmluvu s firmou Aflac po viacerých nevkusných žartoch o tsunami, ktoré zasiahlo Japonsko v roku 2011. Na Twitteri Gottfried zverejnil posty ako: „Japonsko je naozaj pokročilé. Už nechodia na pláž. Pláž chodí k nim.“ Staršiemu komikovi sa jeho vtipy mohli zdať smiešne, no spoločnosť, ktorá v krajine získava až 75 % svojich zákaziek sa ho po incidente zbavila.

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Tínedžerka sa sťažovala na prácu

Texaská tínedžerka sa na Twitteri sťažovala na prácu v pizzerii skôr, ako v nej začala: „Fuj, zajtra začínam v tej po****nej práci.“ Trápila sa však zbytočne, pretože ju vyhodili bez toho, aby musela pohnúť čo i len prstom. Po tom čo si ponosu na sociálnej sieti prečítal šéf, jej dal takto navždy zbohom: „Nie, dnes nezačínaš v tej P práci! Práve som ťa vyhodil! Držím palce, keďže budeš bez peňazí a bez zamestnania.“

 

Člen kráľovskej stráže nadával na vojvodkyňu Kate

Cameron Reilly pôsobil ako člen kráľovskej stráže v Buckinghamskom paláci, no po tvrdých slovách adresovaných vojvodkyni Kate o prestížnu pozíciu prišiel. Na Facebook napísal: „Ona a William okolo mňa v piatok prešli a dostalo sa mi len mizerného zamávania, zatiaľ čo sa pozerala opačným smerom. Hlúpa namyslená krava, čo nie som pre nich dosť dobrý?“

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Fejtonistka odporúčala neplnoletej sex

Austrálska humoristka Catherine Devenyová prišla o prácu fejtonistky v novinách The Age kvôli nechutnému žartu na Twitteri. O len jedenásťročnej dcére zosnulého „lovca krokodílov“ Steva Irwina sa komička vydarila, že si potrebuje zasexovať. Na účte zverejnila: „Skutočne dúfam, že si Bindi Irwinová zasexuje.“ Noviny dali jasne najavo nevôľu a s pochvalou za predošlú prácu ju vyhodili. Tvrdohlavá Devenyová sa nikdy neospravedlnila a trvala na tom, že jej subjektívny humor zostal nepochopený.

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Čašníčka sa sťažovala na zákazníkov

Frustrovaná čašníčka Ashley Johnsonová sa na Facebooku sťažovala na zákazníkov. Tí ju vraj nielen zdržali o hodinu dlhšie v práci, no takisto jej nechali mizerné prepitné. Johnsonová si zrejme uľavila na duši, no keďže spomenula meno reštaurácie, dostala za nepekné vyjadrovanie sa o zákazníkoch výpoveď.

 

Roztlieskavačka sa ocitla na nevhodnej fotografii

Caitlin Davisová pracovala ako roztlieskavačka pre futbalový tím New England Patriots. Keď sa však na Facebooku objavila fotografia, na ktorej je vedľa opitého mladíka pokresleného falickými symbolmi, hákovými krížmi a frázou „Som Žid“,  s lukratívnym miestom sa musela rozlúčiť.

Sociálne siete sú pascou Galéria fotiek (7) Zdroj: businessinsider.com

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Práca Sociálne Vyhadzov Výpoveď Prepustiť Siete Twitter
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: SITA, businessinsider.com
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy