Pozor na sociálne siete: Táto aplikácia vás môže zachrániť pred výpoveďou

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Dnes už takmer všetci používame sociálne siete a prezentujeme sa na nich rôznymi spôsobmi. Niekedy na nástenku zavesíme fotografie zo súkromia a z osláv, na ktorých sme pod vplyvom omamných nápojov a podobne. Takéto obrázky by však zamestnávatelia nemali vidieť. S aplikáciou Clear si nemusíte lámať hlavu s odstraňovaním starých nevhodných statusov, urobí to za vás.

V dnešných „onlinových“ časoch, kedy sa vo veľkom prezentujeme na internete, je potrebné kontrolovať svoje príspevky. Keďže verejnosť, aj potenciálni zamestnávatelia majú možnosť ľahko si nás preklepnúť práve v tomto prostredí, mali by sme si dávať pozor na to, aký obsah na internet umiestnime. Mohlo by sa nám to pri hľadaní práce vypomstiť. V horšom prípade by sme mohli prísť o súčasné zamestnanie. 


Prečítajte si tiež: Slováci by mali využiť potenciál sociálnych sietí na hľadanie práce


Ak máte starosti s vymazávaním starých statusov na sociálnych sieťach ako Facebook, Twitter alebo Instagram, s novou aplikáciou Clear máte o starosť menej. Aplikácia analyzuje históriu a detekuje potenciálne nevhodný obsah, ale neodstraňuje ho bez vášho súhlasu. Clear vám ukáže, ktoré statusy odporúča zmazať a po vašom odsúhlasení zmiznú z vašich profilov.   


Prečítajte si tiež: 12 otázok, ktoré dostanete na pohovore v spoločnosti Facebook


Nástroj vytvoril Ethan Czahor po tom, ako prišiel o vysnívanú prácu kvôli nevhodnému obsahu umiestnenému na sociálnych sieťach. Czahor získal zamestnanie, vďaka ktorému sa podieľal na tvorbe microsite pre Jeba Busha, guvernéra Floridy. Neskôr vyšli na povrch jeho staré statusy umiestnené na sociálnej sieti Twitter. V nich sa Czahor napríklad sťažoval na homosexuála, ktorý si ho obzeral v posilňovni. Tie však podľa neho boli len neškodnými vtipmi a pozostatkami po tom, čo bol súčasťou komediálnej skupiny.

Czahorova aplikácia Clear identifikuje problematické statusy na základe kľúčových slov a navrhuje používateľom ich odstránenie. Tí sa následne sami rozhodnú, či chcú príspevky zmazať, alebo nie. 

Viac o téme: Práca Zamestnanie Sociálne Výpoveď Aplikácia Siete Clear
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: mifi; Zdroj: heyclear.com, mashable.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy