Google pozrel do ‚duše‘ Slovákom. Odhalil najvyhľadávanejšie pracovné výrazy v roku 2014

Google odhalil najvyhľadávanejšie výrazy roka 2014 vo vyhľadávači na SlovenskuGoogle odhalil najvyhľadávanejšie výrazy roka 2014 vo vyhľadávači na Slovensku Zdroj: Google Slovensko

Slováci túžia po lepších pracovných podmienkach. Rozmýšľajú nad prácou v zahraničí a pred veľkým rozhodnutím si overujú všetky potrebné informácie. Najviac ich zaujala práca v Rakúsku, ale nepohrdli by ani prácou na doma. Exkluzívne vám prinášame najvyhľadávanejšie výrazy spájané so slovom „práca“ a „mzda“ vo vyhľadávači Google na Slovensku v roku 2014.

V tomto roku dominovali v slovenskom vyhľadávači Google všetky udalosti, ktoré sa odohrali v tomto roku. Najväčší ošiaľ medzi Slovákmi v roku 2014 vyvolali cyklistické preteky Tour de France, ale aj odchody významných osobností z tohto sveta (Iveta Bartošová, Robin Williams), ktoré sa stali najtrendovejšími výrazmi vo vyhľadávači Google 2014 na Slovensku. Facebook, YouTube, Pokec, Topky a Gmail boli najvyhľadávanejšie.

Práca je neoddeliteľnou súčasťou života a tak sa Slováci zaujímali aj o pracovnú oblasť, miesto, kde by mohli najlepšie zarobiť. Medzi najvyhľadávanejšie výrazy spojené so slovom „práca“ patira tieto: práca v Rakúsku, práca na doma a práca v zahraničí. Tieto údaje svedčia o tom, že Slováci rozmýšľajú nad lepšími pracovnými podmienkami, ktoré by našli práve pri práci v zahraničí.

Google odhalil najvyhľadávanejšie výrazy Galéria fotiek (4) Zdroj: Google Slovensko

Slováci sa zaujímali aj o výšku výslednej sumy, ktorú vidia na výplatnej páske zo svojich zarobených peňazí, ale aj to, aká je výška minimálnej mzdy. Kým v tomto roku je minimálna mzda 352 eur v hrubom, od nového roka sa zvyšuje na 380 eur v hrubom. K najvyhľadávanejším výrazom so slovom „mzda“ na slovenskom Googli patrí aj priemerná mzda alebo minimálna hodinová mzda. Tá je v súčasnosti stanovená na 2,023 eura.

Google odhalil najvyhľadávanejšie výrazy Galéria fotiek (4) Zdroj: Google Slovensko
Google odhalil najvyhľadávanejšie výrazy Galéria fotiek (4) Zdroj: Google Slovensko

 

Najvyhľadávanejšie výrazy so slovom „práca“ na slovenskom Google v roku 2014:

  1. práca v Rakúsku
  2. práca na doma
  3. práca v zahraničí
  4. práca Košice
  5. práca Nitra
  6. práca Prešov
  7. práca Žilina
  8. práca Bratislava
  9. práca Prievidza
  10. práca Topoľčany

Najvyhľadávanejšie výrazy so slovom „mzda“ na slovenskom Google v roku 2014:

  1. minimálna mzda
  2. čistá mzda
  3. priemerná mzda
  4. hrubá mzda
  5. minimálna hodinová mzda
  6. Mzda strachu (film)
  7. priemerná hodinová mzda
  8. časová mzda
  9. mzda starostu obce
  10. úkolová mzda
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: Google Slovensko, Foto: Google Slovensko

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy