10 najvtipnejších automatických emailových odpovedí počas vašej dovolenky

Nevyrušujte prosím! Som na dovolenke.Nevyrušujte prosím! Som na dovolenke. Zdroj: thinkstock.com

Momentálne sa nachádzam na pracovnom pohovore a na váš email odpoviem iba v prípade, ak novú pracovnú pozíciu nezískam. Aké automatické odpovede zanechávate vy, keď ste mimo pracoviska?

Keď odchádzate na dovolenku, čo i len na jeden deň, pravdepodobne si vo svojej poštovej schránke alebo v Outlooku nastavíte automatickú odpoveď pre režim „mimo pracoviska“. Väčšina zamestnancov zanecháva automatickú odpoveď v slovenskom jazyku. Tí, ktorí pracujú v medzinárodných spoločnostiach, nechávajú odkazy v anglickom jazyku.

Bežné správy znejú takto:

„V dňoch 24. až 26. novembra 2014 som na dovolenke. Na Váš email odpoviem po mojom príchode. V nutných prípadoch, prosím, kontaktujte môjho kolegu XY.

alebo

Thank you for your message. I am currently out of the office with no access to e-mail. I will be returning on Wednesday, November, 26. In urgent cases, please, contact my colleague XY.“

Poďme sa však pozrieť, aké netradičné a originálne správy zanechali niektorí zamestnanci:

  1. Momentálne som na dovolenke. Síce vlastním mobilný telefón, nebudem vám dávať svoje číslo. Ak ho uhádnete, telefón vám zdvihnem.
  2. Momentálne som na trojtýždňovej dovolenke až do 13. decembra. Každý jeden odosielateľ mi môže poslať iba jeden email. Ak ich pošlete viac, jednoducho ich vymažem. Zvážte preto, čo mi posielate. Berte, prosím, na vedomie aj to, že ste práve poslali jeden email.
  3. Počas celého dňa sa nebudem nachádzať v práci. Ak budete pociťovať naliehavé nutkanie napísať mi, zavolajte si pohotovosť.
  4. Momentálne sa nachádzam na pracovnom pohovore a na váš email odpoviem iba v prípade, ak novú pracovnú pozíciu nezískam.
  5. Práve ste obdržali automatické oznámenie, ktoré vás informuje, že sa nachádzam mimo pracoviska. Ak by som sa tu nachádzal, pravdepodobne by som vám odpovedal.
  6. Váš emailový server nie je schopný overiť vaše pripojenie a preto nie je možné doručiť vašu správu. Reštartujte si, prosím, počítač a odošlite správu ešte raz.
  7. Momentálne sa nenachádzam v kancelárii. Vo veľmi urgentných prípadoch si, prosím, označte hashtag #vyrušovaniepočasdovolenky.
  8. Ďakujem za váš email. Vaša kreditná karta bola zablokovaná kvôli prvým 25-tim slovám vášho emailu.
  9. Ďakujem pekne za vašu správu, ktorá bola práve pridaná do poradovníka. Momentálne sa nachádzate na 352. mieste a odpoveď môžete očakávať do 13. týždňov.
  10. ​Momentálne sa nachádzam mimo pracoviska a vrátim sa na budúci týždeň. Napriek tomu, že mám prístup k telefónu a emailu, uisťujem vás, že ich na pracovné účely využívať nebudem.

Upozornenie!

Ak si chcete udržať váš profesionálny status v práci, odporúčame vám, aby ste zvážili, akú správu vložíte do automatickej odpovede „mimo pracoviska“. 

Viac o téme: Dovolenka Odkaz Email Automatická odpoveď Out of office Automatický odkaz
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: LinkedIn.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy