Čo robili extrémne šikovní ľudia vo veku 25 rokov?

Mark Zuckerberg pracoval na Facebooku okolo päť rokov.Mark Zuckerberg pracoval na Facebooku okolo päť rokov. Zdroj: aki

Niektorí ľudia vedia, čo chcú v živote dosiahnuť a idú si za svojim cieľom. Tí, ktorí to netušia sa predierajú jedných zamestnaním za druhým, až pokiaľ to nezistia. Cesta k úspechu však nikdy nie je priamočiara. Ukážeme vám to na príkladoch šikovných ľudí vo svete.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg pracoval na Facebooku okolo päť rokov. Mal 25 rokov a až v roku 2009 dosiahla jeho sociálna sieť 300 miliónov užívateľov a s ňou prišiel aj prvý zisk. V tej dobe to bol veľký úspech, avšak on tvrdil, že to je iba začiatok. Jeho víziou bolo zájsť až ďalej, aby každý človek bol napojený na Facebook. V roku 2010 ho časopis Time vyhlásil za osobnosť roka.

Ralph Lauren

Ralph Lauren Galéria fotiek (7) Zdroj: aki

Pravé meno Ralpha je Ralph Lifshitz, ktorý si vo veku 15 rokov zmenil svoje meno. Študoval obchod na Baruch College a do veku 24 rokov slúžil v armáde. Potom sa zamestnal ako predavač v obchode Brooks Brothers. Keď dovŕšil 26 rokov rozhodol sa navrhnúť širokú paletu kravát pre európsky trh. Táto práca ho nakoniec nasmerovala na stretnutie s módnym návrhárom Neimanom Marcusom. V nasledujúcom roku spoločne vypustili do sveta značku Polo.

 

J.K. Rowlingová

J.K. Rowlingová Galéria fotiek (7) Zdroj: aki

Rowlingová prišla s nápadom na písanie obľúbenej knihy o malom čarodejníkovi Harrym Potterovi počas štvorhodinového meškania vlaku. Ešte v ten večer začala písať prvú knihu. Trvalo jej však roky, kým ju dokončila. Počas písania knihy bola ešte zamestnaná v londýnskej kancelárii Amnesty International ako sekretárka. Až keď skončila v práci, mohla sa naplno venovať písaniu a kniha vyšla v priebehu niekoľkých rokov.

Počas písania prvej knihy si prešla rôznymi životnými fázami. Vydala sa, narodila sa jej dcéra, rozviedla sa a lekári jej diagnostikovali klinickú depresiu. Prvú knihu dokončila v roku 1995 a vydali o dva roky neskôr.

 

Jay-Z

Jay-Z Galéria fotiek (7) Zdroj: aki

Americký raper Jay-Z bol už dlho na hudobnej scéne, figuroval však ako menej známa postava. Pôvodným menom Born Shawn Carter sa stal vo svojich 20-tich rokoch známy pod menom, ako ho dnes poznáme Jay-Z. V najbližších niekoľkých rokoch sa objavoval po boku mnohých ďalších raperov, ale stále žil a tvoril v tieni. Situácia sa však zmenila, keď si s dvoma kamarátmi založili nahrávaciu spoločnosť Roc-A-Fella Records. Vtedy mal 27 rokov a v tom istom veku vydal Jay-Z svoj prvý album Reasonable Doubt.

 

Marissa Mayer

Marissa Mayer, CEO Yahoo Galéria fotiek (7) Zdroj: aceonaceon.net

Marissa Mayer odštartovala svoju kariéru ako dvadsaťročná v spoločnosti Google. Keď dovŕšila vek 24 stala sa dvadsiatym zamestnancom Google a zároveň prvou ženskou IT odborníčkou. Spoločnosti zostala verná 13 rokov a dnes pôsobí ako generálna riaditeľka spoločnosti Yahoo. Do dnes spomína na pohovor v spoločnosti Google. Odohrával sa pri stolnotenisovom stole, ktorý sa zároveň využíval aj ako konferenčný stolík.

 

Eric Schmidt

Eric Schmidt Galéria fotiek (7) Zdroj: aki

Shmidt je predseda predstavenstva v spoločnosti Google. Šesť rokov strávil postgraduálnym štúdiom na univerzite v Berkeley a ako 27-ročný začal pracovať v odvetví správy a vývoja softvéru. V rovnakom čase pracoval v slávnom laboratóriu Xerox PARC, kde vytvorili procesor. Tu sa Schmidt stretol so zakladateľom Sun Microsystems, pre ktorých začal pracovať. Preslávil sa aj známou vetou o práci programátorov. Povedal: „Každý programátor nespí v noci, pretože vie, že počítače v noci pracujú rýchlejšie.“

 

Howard Schultz

Howard Schultz Galéria fotiek (7) Zdroj: aki

Schultz je šéfom kaviarní Starbucks. Po štúdiu na Michiganskej univerzite sa zamestnal ako predavač v spoločnosti Xerox. Tvrdil, že až práca v tejto spoločnosti mu dala základ do podnikania. Jeho dosiahnutý úspech doviedol švédsku firmu Hammerplast k rozhodnutiu, aby ho zamestnali. Vtedy mal 26 rokov a o tri roky neskôr prišiel do prvej Starbucks predajne v Seattli.

 

 

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Ľudia Biznis Rowlingová Úspech Zuckerberg Mayer Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy