Netradičné kancelárie na Slovensku. Vstúpte do sveta fantázie!

Jedna z kancelárii spoločnosti Google na Slovensku - práca v Jedna z kancelárii spoločnosti Google na Slovensku - práca v "chrobáčiku". Zdroj: Peter Frolo

Hojdačka v štýle padáka, pracovný stôl v štýlovom autíčku, stolný futbal v práci, či pitie kávy pri vertikálnej záhrade. Aj takéto vymoženosti majú niektorí zamestnanci, ktorí pracujú v zaujímavých kancelárskych priestoroch.

Prostredie, v ktorom pracujete ovplyvňuje vaše pracovné nasadenie aj produktivitu. Na ľudský vnem pôsobí výhľad, priestor aj farba. Priestor, v ktorom sa cítite dobre sa dokonca odzrkadlí na lepšom pracovnom výkone. Hovorí sa, že čím viac musí byť človek v práci kreatívny, tým viac by mal byť obklopený inšpirujúcim priestorom a predmetmi.

Ako to vyzerá v spoločnostiach rozličného zamerania na Slovensku? Kreatívny priestor napríklad oceňujú technicky zdatní pracovníci v spoločnostiach Google, Eset alebo Orange. V priestoroch reklamnej agentúry Zaraguza Digital sa to iba hemží dobrými nápadmi, ktoré zamestnanci pretavujú aj do štýlovej interiérovej výzdoby počas roka. Tí, ktorí pracujú na voľnej dobe, určite oceňujú, ak sa môžu socializovať a stretávať v zaujímavom industriálnom priestore coworkingového centra Connect.

Google Slovensko

Googlácke kancelárie na Slovensku majú naozaj netradičný šat. Každá jedna z kancelárii je originálna a dizajn vychádza zo slovenskej kultúry, histórie a tradícií. Nájdete tu napríklad knižnicu vrastenú v strome, hojdačku v štýle padáka, pracovisko v „chrobáku“ a hudobný kútik s tradičnými slovenskými hudobnými nástrojmi.

Google SK Galéria fotiek (13) Zdroj: Peter Frolo
Google SK Galéria fotiek (13) Zdroj: Peter Frolo

Eset

V kancelárskych priestoroch bratislavského ESET-u stavili nielen na dobrú technickú vybavenosť, ale aj na moderné dizajnové prvky spojené s prírodou. Zamestnanci si tu nájdu aj kúsok zelene a majú možnosť odreagovať sa pri stolnom futbale.

ESET Galéria fotiek (13) Zdroj: eset
ESET Galéria fotiek (13) Zdroj: eset

J&T Banka

Počas obedňajšej prestávky si môžu zamestnanci "odskočiť" na kávu do vlastnej kaviarne. Priestor dopĺňa umelecké dielo vytvorené z veľrybích kostí, tz. Veľrybie krídla a unikátna vertikálna záhrada, ktorú navrhol francúzsky botanik, vedec a dizajnér Patrick Blanc.

J&T Banka Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/J&T Banka SK
Žijúca legenda a tvorca Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/J&T Banka SK

Zaraguza digital

V reklamnej agentúre majú síce tradičné priestory, ktoré si vždy vedia netradične vyzdobiť. Napríklad aj počas vianočných sviatkov si zamestnanci zútulnili svoj „druhý“ domov.

Zaraguza Digital Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/Zaraguza Digital
Zaraguza Digital Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/Zaraguza Digital

Connect

V nápadnom priestore so silnou atmosférou môžu pracovať všetci tí, ktorí sa pustili do práce na vlastných projektoch – kreatívci, podnikatelia alebo startupisti. Ak chce niekto navštíviť coworkingové centrum Connect v priestoroch starej Cvernovky v Bratislave, stačí, keď si zaplatí členské. Connect nie je to obyčajný priestor, ale miesto, ktoré združuje komunitu.

Connect Coworking Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/Connect Coworking
Connect Coworking Galéria fotiek (13) Zdroj: Facebook/Connect Coworking

Orange

Administratívne priestory oranžového operátora tvoria jednoduché maľby na stenách s nádychom detskej naivity, farebné zelené tapety s motívom rastlín a priestor je doplnený kancelárskym nábytkom v korporátnych farbách. Interiér priestoru sa nesie v duchu stavby, kde tradičným miestom na stretnutie zamestnancov tvorí kuchynka a viaceré neformálne zóny.

Orange v Bratislave Galéria fotiek (13) Zdroj: Júlia Šimáková
Orange v Bratislave Galéria fotiek (13) Zdroj: Júlia Šimáková

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 13
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Peter Frolo, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy