Straty zamestnania sa obáva čoraz viac ľudí

O stratu zamestnania sa obáva čoraz viac ľudí.O stratu zamestnania sa obáva čoraz viac ľudí. Zdroj: photl.com

V minulom roku sa o prácu obávalo až 57 percent respondentov. Vyplýva to zo štúdie Best Employers, ktorá ďalej zistila, že najmotivovanejších zamestnancov majú v Česku IT spoločnosti.

Takéto zistenia priniesla analýza spoločnosti AonHewitt, ktorá v týchto dňoch porovnala výsledky všetkých doteraz vydaných štúdií Best Employers od roku 2004 v Českej republike. Opierajú sa o názory takmer 82-tisíc respondentov.

Hlavným kritériom tejto štúdie, ktorá na základe globálnej metodiky zostavuje rebríček najlepších zamestnávateľov, je hodnotenie firmy vlastnými zamestnancami. Od ostatných štúdií v Česku sa líši aj tým, že jej výsledky je možné porovnávať s inými krajinami, predovšetkým zo strednej a východnej Európy.

Karel Palata, výkonný riaditeľ Aon Hewitt pre Česko a Slovensko, hovorí: "Skôr sa u zamestnancov merala spokojnosť, to ale už dnes nestačí. Firmám ide hlavne o výkon, a preto sa začala merať aj motivácia. Naše globálne štúdie preukázali, že firmy s vysokou motiváciou majú vyššiu návratnosť investícií, menšiu fluktuáciu aj absenciu a navyše aj väčšie množstvo záujemcov o voľné miesta."

Rozdiel medzi najlepšími a ostatnými je až 20%
Analýza zistila, že motivácia zamestnancov zúčastnených firiem sa v spomínanom období v priemere pohybovala v Česku v rozmedzí 46-56%. Najlepší zamestnávatelia však dosahovali bežne 68-79 percent, čo predstavuje výrazný rozdiel.

"Rozdiel medzi najlepšími zamestnávateľmi a tými ostatnými sa v období 2006 až 2012 výrazne prehĺbil. Okrem toho, u tých najlepších sú zamestnanci viac ochotní odporúčať firmu priateľom, dobre o nej hovoriť, čo zlepšuje nielen ich povesť u zákazníkov, ale aj privádza nových a lepších kandidátov k atraktívnym zamestnávateľom," upresňuje Karel Palata.

Dôležitosť ľudského faktora
Výsledky analýzy ukázali, že v posledných niekoľkých rokoch nadobúdajú v Česku na význame tri kľúčové faktory, ktoré najviac ovplyvňujú motiváciu ľudí v práci: dôležitosť ľudí, rozvoj kariéry a uznanie. Rozdiel medzi tými najlepšími a ostatnými je predovšetkým v tom, že tí najlepší svojich zamestnancov vnímajú naozaj ako svoje dôležité aktívum. Okrem toho disponujú manažérmi s jasnou víziou, ktorí dokážu firmu nielen efektívne viesť, ale aj oceniť ľudskú prácu a plniť svoje sľuby. Povesť tých najlepších zamestnávateľov sa navyše príliš nelíši od toho, čo u nich po nástupe zamestnanci zažijú.

Ľudia sa o prácu boja čoraz viac
Zaujímavosťou je, že motivácia v Česku sa zvyšuje v závislosti od recesie. Ide predovšetkým o obavu zo straty zamestnania, ktorá dnes hrá nemalú úlohu. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi sa neustále zvyšuje. Vlani napríklad uviedlo už 57% respondentov, že sa obáva o stratu svojho zamestnania (v roku 2008 to bolo len 45%). Aj tu je badateľný rozdiel medzi najlepšími zamestnávateľmi a tými ostatnými. Obava o stratu miesta síce rastie aj u nich, ale vlani predstavovala 41% a v roku 2008 to bolo 38%, takže rastie len mierne.

Dominujú IT spoločnosti
Čo sa týka jednotlivých sektorov , najviac motivovaných zamestnancov v spomínanom období 2004 až 2012 mali IT spoločnosti (55%), najmenej potom výrobné podniky (40%). Rozdiel medzi nimi sa postupne zväčšuje. Dobrými príkladmi firiem s vysoko motivovanými zamestnancami sú: Red Hat Czech, Etnetera, Microsoft, Cisco. Aj medzi výrobnými podnikmi možno v Česku nájsť najlepšie ocenených zamestnávateľov, ako napríklad ABB, Philip Morris alebo Saft Ferak.

"Zväčšujúci sa rozdiel si vysvetľujeme tým, že vo výrobných firmách sú zamestnanci viac pripútaní k svojim zamestnávateľom, majú nižšiu vôľu odísť a horšie spolupracujú v tímoch. Naproti tomu v IT sektore panuje oveľa väčšia otvorenosť a prístupnosť top manažmentu v komunikácii so zamestnancami," dodáva Karel Palata.

Práca s talentami na prvom mieste
Zaujímavý je tiež pohľad vrcholového manažmentu na oddelenie ľudských zdrojov. Ten vnímal v Česku do roku 2006 ako prioritu motiváciu a rozvoj leadershipu, od roku 2007 potom firemnú kultúru, resp. talent management.

Žiadnym veľkým prekvapením potom nebolo, že najväčšiu motiváciu majú vo firmách top manažéri (u najlepších firiem je to až 97%, u ostatných 87%). Naopak rozdiel v motivácií u radových zamestnancov medzi tými najlepšími a ostatnými bol veľmi výrazný (69 vs 40%). To len dokazuje fakt, že u najlepších zamestnávateľov sú aj radoví zamestnanci výrazne viac motivovaní.

"Hlavný rozdiel Best Employers oproti ostatným vidím v prístupe top manažmentu. Konkrétne, že oceňujú a uznávajú svojich zamestnancov a otvorene s nimi komunikujú. Tí mu na oplátku veria v tom, kam ich firmu smerujú.," uzatvára Karel Palata.

Štúdia pokračuje jubileom
Jubilejný desiaty ročník štúdie Best Employers už odštartoval. Prihlásiť sa do neho môžu spoločnosti, ktoré majú minimálne 50 zamestnancov, na slovenskom trhu pôsobí aspoň dva roky. Uzávierka prihlášok je 31. júla 2013. Slávnostné vyhlásenie výsledkov rebríčku Best Employers možno očakávať v októbri 2013. Dočkáme sa prekvapenie?

Viac o téme: Best Štúdia Zamestnanie Hewitt Strata Zamestnania Employers Aon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy