21 znamení, že vás váš šéf tajne nenávidí

Všetci chceme byť v práci obľúbení, najmä našimi šéfmi. Sú to ľudia, ktorí rozhodujú o našich kariérnych postupoch, formálne hodnotia náš výkon a zvyčajne zohrávajú dôležitú úlohu v celkovom pocite šťastia a úspechu v práci. Preto ak vás z nejakého dôvodu nemajú radi, chcete o tom vedieť, aby ste sa pokúsili zmeniť ich názor. Ale niekedy to môže byť veľmi ťažké. Nižšie si môžete prečítať všetko o 21 jemných znakoch, ktoré znamenajú, že vás váš šéf nenávidí.

Samozrejme existuje možnosť, že šéf, ako je tento, je jednoducho zlým vedúcim tímu a nie je to nič osobné. Ak si však všimnete, že ste vždy obeťou tohto správania, pravdepodobne to znamená, že vás nemiluje a je na čase zmeniť prácu.

  1. Máte zlý pocit
    Ak máte pocit, že vás váš šéf nemiluje, môže to byť aj vaša bujná fantázia. Ale mohla by to byť tiež pravda. Ak s vami zaobchádza inak ako s ostatnými, pravdepodobne nie ste jeho obľúbená osoba. Dôverujte svojmu podvedomiu a pokračujte v hľadaní ďalších príznakov, ak si myslíte, že máte pravdu.
  2. Nikdy nepožiada o váš názor a nezapája vás do dôležitých rozhodnutí
    Ak vás nezapája do rozhodnutí, ktoré sa týkajú vašej sféry vplyvu, možno je to preto, že šéf neverí vášmu názoru a nezaujíma ho.
  3. Nedokáže s vami udržiavať očný kontakt
    Pre šéfa, ktorý sa hnevá, je veľmi ťažké pozrieť sa vám priamo do očí. Bojí sa, že budete cítiť nepriateľský postoj, takže sa vyhýba kontaktu s vami.
  4. Nesmeje sa vo vašej spoločnosti
    Nehovoríme tu o občasných zlých dňoch alebo výkyvoch nálad. Ak sa váš šéf snaží nesmiať, keď ste v miestnosti, niečo nie je v poriadku.
  5. Ovláda vás a iba vás
    Šéf dohliada na všetko čo robíte z viacerých dôvodov: z potreby neustálej kontroly alebo napríklad z dôvodu svojej vlastnej neistoty.
  6. Obchádza vás
    Ak si všimnete, že váš šéf používa schody iba vtedy, keď vás vidí vo výťahu alebo zariadi rozvrhnutie práce spôsobom, ktorý sa málokedy prekrýva s vašim, je zrejmé, že sa vám vyhýba
  7. Nezaujíma sa o vás
    Ak vás váš šéf nepozdraví, prípadne vám nezaželá dobré ráno alebo pekný večer, možno vás nemá až tak rád.
  8. Prehodí s vami iba zopár viet zo slušnosti
    Keď sa spýtate: „Ako to ide?“ a vždy vám odpovie „dobre“ alebo „okej“; alebo ak sa ich e-maily adresované vám vždy zredukujú presne na to, čo potrebujú, bez priateľského „ahoj“ alebo „dobrého popoludnia“, mohlo by to znamenať, že sa nejedná o vášho najvačšieho fanúšika. Ak váš šéf znie ako nevrlý teenager, je to celkom problém.
  9. Má negatívnu reč tela
    Či už je to jemné gúľanie očami, neustále prekrížené ruky nad hrudníkom, keď vstúpite do jeho kancelárie, jeho reč tela vám odhalí jeho skutočné pocity.
  10. Komunikuje s vami predovšetkým prostredníctvom e-mailu, pričom sa vyhýba konverzácii tak dlho, ako je to možné.
    Ak sa vášmu šéfovi nepáčite, pravdepodobne sa pokúsi obmedziť s vami komunikáciu.
  11. Nikdy nie ste prizvaný na stretnutia alebo špeciálne projekty
    Akákoľvek známka vylúčenia z kolektívu znamená, že váš šéf má s vami vážny problém.
  12. Jeho dvere sú vždy zatvorené
    Ak má váš šéf kanceláriu a jeho dvere sú vždy zatvorené, možno vám to niečo napovie.
  13. Neustále s vami nesúhlasí
    Ak váš šéf podceňuje každý váš nápad alebo nesúhlasí s tým, čo hovoríte (a nerobí to nikomu inému), je to celkom dobré znamenie, že vás tajne nenávidí.
  14. Nikdy sa nepýta na váš osobný život alebo rodinu, konverzácia je čisto pracovná
    Ak si všimnete, že šéf so všetkými ostatnými zamestnancami hovorí o svojich deťoch alebo záľubách, ale nikdy sa s nimi nezaoberá pred vami, pravdepodobne sa nebude zaujímať o váš súkromný život.
  15. Priradí vám úlohy, ktoré nikto iný nechce
    Ak vám váš šéf priradí nedôležité úlohy hlboko pod úrovňou vašich skúseností a schopností, je to znamenie, že vám nedôveruje alebo vás nerešpektuje (alebo čo je horšie, otvorene vás nabáda hľadať prácu inde).
  16. Nikdy vám nedá spätnú väzbu
    Šéf, ktorý chce, aby ste zdokonalili svoje vedomosti a rástli, vám vždy poskytne spätnú väzbu: dobrú alebo zlú. Avšak nedostatok akýchkoľvek informácií ukazuje úplnú ľahostajnosť k vášmu výkonu a vášmu budúcemu rastu.
  17. Alebo vždy dostanete iba negatívnu spätnú väzbu, a to pred všetkými
    Verejné kritizovanie vašich nápadov a úsilia na spoločnom stretnutí je veľkým prejavom neúcty. Ak vyvinie osobitné úsilie, aby vás zahanbil, je to jasný znak.
  18. Nikdy vás nezapája do pracovných vtipov alebo žartíkov
    Priateľské žartíky medzi zamestnancami sú časté u šéfov, ktorí preukazujú, že ste súčasťou tímu, že ste „jedným z nás“, takže ak váš šéf nie je nikdy ochotný zapojiť vás do priateľského žartu, je to znamenie, že mu jednoducho na vás nezáleží.
  19. Kradne vám kredit za vaše nápady
    Niektorí šéfovia to dokonca robia zamestnancom, ktorých milujú, ale ak vás nenávidí, možno sa bude ešte menej zdráhať pripisovať si vašu prácu alebo nápady.
  20. Váš najlepší projekt je priradený niekomu inému
    Je pondelok ráno a váš vysoko hodnotený projekt, ktorý vám bol pridelený v piatok, magicky zmizol a bol pridelený vášmu kolegovi, ktorý si ho užíva." Nie je neobvyklé, že zle organizovaní šéfovia niekedy priraďujú ľudom už rozdelené projekty, bez ohľadu na to, ako to môže byť pre zamestnancov odrádzajúce. Ak si však všimnete, že sa to stáva často, a že je to len ďalší z hrubých prešľapov, je to zlé znamenie.
  21. Pokiaľ ide o vás, chýba mu dostatočná pozornosť
    Ak sa vám zdá, že sa o vás šéf vôbec nezaujíma, alebo pri rozhovore s vami ľahko stráca trpezlivosť, často je to preto, že vás nemá rád.

Viac o téme: Pracovisko Práca Vzťahy Nadriadený Sympatie Šéf
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, independent

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy