Top manažéri Slovenska: Návod, ako si udržať zdravé vzťahy na pracovisku

Silvia Jeleníková, HR Director Dell Slovensko, Erika Koklesová, HR Director Lenovo Slovensko a Juraj Stankay, Industry Manager Google Slovensko (zľava)Silvia Jeleníková, HR Director Dell Slovensko, Erika Koklesová, HR Director Lenovo Slovensko a Juraj Stankay, Industry Manager Google Slovensko (zľava) Zdroj: red.

Jedným z kľúčov k úspechu každej firmy sú vzťahy. Predovšetkým interné, ak totiž nebudú zamestnanci spokojní, pocítia to všetci naokolo. Líder, manažér dokonca aj majiteľ veľkej či menšej spoločnosti vie, že vybudovanie dlhodobo udržateľných a zdravých vzťahov so zákazníkmi alebo dodávateľmi sa musí predovšetkým budovať najskôr zvnútra.

Prečítajte si, čo ľudia ocenia podľa TOP manažérov Slovenska.

 

Silvia Jeleníková, HR Director Dell Slovensko:

Zažila som sabbatical, doteraz z toho čerpám inšpiráciu

Silvia Jeleníková, HR Director Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Počas mojej dlhoročnej praxe sa mi už stal prípad, kedy zamestnanec kvôli duševnej vyčerpanosti a stavu vyhorenia požiadal o tzv. „sabbatical“. Ja sama som takýto stav zažila v predchádzajúcej firme a vyžiadala som si voľno na 3,5 mesiaca. Doteraz z toho, čo som počas tých mesiacov zažila, čerpám ďalšiu inšpiráciu.

V poslednej dobe vo firme nevyužívame klasické teambuildingové aktivity, ale skôr podporujeme dobrovoľníctvo. Zamestnanci sú v tíme mimo práce, a zároveň prispievajú na dobrú vec. Bolo dokázané, že zamestnanec, ktorý sa venuje dobrovoľníctvu, v tom vidí väčší zmysel a je v práci potom motivovanejší a angažovanejší.

V spoločnosti Dell sa riadime filozofiou „People“, ktorá stojí na vzťahoch – chceme budovať dlhodobo udržateľné a zdravé vzťahy, či už so zamestnancami, zákazníkmi, dodávateľmi. Ak nebudú naši zamestnanci spokojní, pocítia to všetci naokolo. Z prieskumov spokojnosti našich zamestnancov nám dlhodobo vychádza to, že naši ľudia si cenia atmosféru, vzťahy v našej firme, ktoré sú priateľské, neformálne, pretože v takom prostredí sa im dobre a zdravo funguje.

Väčšina z nás má intenzívnu prácu. Ak vás výrazne vyčerpáva, odsáva energiu, musíte ju zákonite vybalansovať aktivitami, ktoré „dobijú“ a dodajú späť stratenú energiu, pretože energia je zdroj potrebný pre náš život. Niekto si ide zabehať, niekto ide poupratovať dom, iný sa venuje deťom, alebo ide na stretnutie s kamarátmi. Nám sa osvedčilo vlastné fitness centrum Dell Wellfit Club, ktoré využíva viac ako 60 percent zamestnancov.

Erika Koklesová, HR Director Lenovo Slovensko:

Zaviedli sme interného psychológa ako formu prevencie

Erika Koklesová, HR Director, Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Úlohou psychológa na pracovisku je napríklad zabrániť stavom vyhorenia a celkovej duševnej vyčerpanosti zamestnancov. Z  tých klasických benefitov a motivačných nástrojov využívame flexibilný pracovný čas, home office či tzv. „sick days“, ale aj právne poradenstvo prostredníctvom mailov, či masáž na pracovisku.

V prípade, že vedeniu spoločnosti záleží na zdravej firemnej atmosfére, budete v tejto spoločnosti vidieť takúto kultúru všade okolo, od typu ľudí, ktorí tu pracujú, až po prostredie a všetko s tým súvisiace. Som presvedčená o tom, že v pracovných vzťahoch sa dá vytvoriť zdravá atmosféra. Rovnako zdravá a podporujúca firemná kultúra môže byť inšpiráciou pre zmenu životného štýlu zamestnanca a do istej miery formuje jeho pracovný a súkromný život.

Žijeme veľmi dynamickým životom, neexistuje ani vzorový pracovný deň, podľa ktorého by sme sa mohli riadiť a čo najlepšie prežiť v zdraví stresové situácie. No dá sa to pri dodržaní základných princípov a dôslednosti vo všetkých bodoch:

  • mať správnych ľudí na správnych miestach a v správnej dobe
  • osvojiť si umenie delegovať a nerobiť všetko sám
  • vedieť si určiť priority a vyhradiť si čas pre seba, pre svoj privátny život

Juraj Stankay, Industry Manager Google Slovensko:

Kľúčoví sú kolegovia

Juraj Stankay, Industry Manager, Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Vážim si najmä vzťahy s kolegami. Naša firemná kultúra sa vyvíjala časom a pochopiteľne sa formovala už pri výbere uchádzačov. Jedným z aspektov, ktorý pri pohovoroch riešime je aj fakt, ako daný človek zapadá do súčasného kolektívu a ako ho vie obohatiť. Atmosféra je u nás kamarátska, uvoľnená, často spontánna. Nie je direktívne daná z centrály.

Podľa mňa manažér, ktorý svoj tím iba „manažuje“ a nevedie, nemotivuje, neposúva vpred, by si mal začať hľadať novú prácu. Minimálne u nás by sa taký typ manažéra dlho neohrial. V dnešnom rýchlom svete je limitujúca aj úzka špecifikácia alebo naopak všestrannosť, ktorá je inými slovami všeličo viem, ale nič dostatočne dobre. Oveľa zaujímavejšie sú vlastnosti ako nadšenie pre danú oblasť, zvedavosť, otvorená myseľ, niekedy aj rebelstvo.

Vždy sa pozerám na to, či ma práca baví, napĺňa a neobmedzuje. Pre mňa je zaujímavý mix viacerých firemných benefitov ako sú možnosti vzdelávania, flexibilita smerom k rodine. Určite aj práca z domu, cestovanie, osobnostný rozvoj.

Pokiaľ sa chcete naučiť alebo zdokonaliť v tom, ako budovať úspešnú firmu, zdravé vzťahy na pracovisku, určite využite príležitosť zúčastniť sa na jedinečnej konferencii Work in Balance 6. a 7. novembra 2014 v Bratislave. Lístky si môžete zakúpiť cez portál Predpredaj.sk.

O svoje odborné znalosti a osobné skúsenosti sa s vami radi podelia nielen TOP manažéri z úspešných spoločností, ako sú Google, Lenovo, Dell, ale aj vyše dvadsiatka odborníkov, medzi nimi Mgr. Zora Illiáš – Czoborová, MUDr. Igor Bukovský, PhD., prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Dell Pracovisko Konferencia Google Pracovné prostredie Lenovo Vzťahy na pracovisku Work in balance Zdravé vzťahy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Work in Balance

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy