5 vecí, ktoré by ste mali vykonať predtým, než pôjdete spať

Úspešní podnikatelia radia, aby ste si pred spaním prečítali pár strán z inšpiratívnej knihy. Úspešní podnikatelia radia, aby ste si pred spaním prečítali pár strán z inšpiratívnej knihy. Zdroj: thinkstock.com

Jednou z vecí, ktorú by ste mali spraviť pred vstupom do postele je vypnúť si telefón. Pozor však, aby vám neskončil v ruke a aby ste s ním nezaspali. Namiesto toho sa odporúča kvalitná literatúra, ktorej myšlienky sa vám môžu dostať do podvedomia počas spánku.

Existuje viacero faktorov, ktoré môžu prispieť k vyššiemu výkonu práce. Preto, ak chcete aj vy maximalizovať váš čas a efektivitu vašej práce, prinášame vám päť základných a jednoduchých princípov, ktoré by ste mali urobiť pred spaním a naštartovať sa tak do ďalšieho dňa.

  1. Pozrite sa do vášho kalendára
    Hovorí sa, že ak nič neplánujete, nemôžete ani očakávať úspech. Alebo, ak nepoužívate hlavu,  zoderiete si nohy.  Pred odchodom do postele je preto vhodné, aby ste nahliadli do vášho kalendára, čo vás čaká nasledujúci deň a možno aj podľa vašich povinností prispôsobili skoré ranné vstávanie.
     
  2. Naplánujte si športovú aktivitu na druhý deň
    Šéf spoločnosti Websupport Michal Truban má vlastné time manažment princípy, ktoré mu takmer na 99 % zabezpečujú dokončenie úloh a zvyšujú produktivitu. Ráno si dopraje tréning (plávanie alebo behanie), pracuje od 9.20 do 17.00 hod. a večerný tréning začína po práci. Ak preto viete, aké športové aktivity vás čakajú počas nasledujúceho dňa, pripravte si už večer do športovej tašky všetky veci na cvičenie. Pravidelným športovaním sa dopracujete do štádia, kedy si budete zvyšovať vaše športové ciele a plánovať si vaše tréningy. Organizácia v športe vám prináša organizáciu aj do vášho pracovného života.
     
  3. Vypnite si telefón
    Spánok je dôležitou súčasťou úspešného podnikateľa a jeho zdravého životného štýlu. Ak sa preto chystáte do postele, predtým si stíšte alebo vypnite telefón. Vypnúť si môžete aj všetky notifikácie, ktoré by vás mohli vyrušovať.
     
  4. Zapíšte si aj negatívne informácie
    Aj dobrý podnikateľ môže robiť chyby. A nielen podnikateľ, ale aj zamestnanci. Chyby každého človeka ho posúvajú ďalej a dovoľujú im napredovať. Preto je dôležié poznačiť si niektoré momenty a chyby, urobené počas dňa, aby ste sa im v budúcnosti vyvarovali.
     
  5. Prečítajte si hodnotnú knihu
    Úspešní podnikatelia radia, aby ste si pred spaním prečítali pár strán z inšpiratívnej literatúry. Vaše podvedomie tak bude počas noci spracovávať informácie, ktoré ste si prečítali. Inšpiratívnymi knihami môžu byť bibliografické diela slávnych ľudí alebo odborná literatúra, ktorá je príbuzná vášmu odboru práce.
Viac o téme: Telefón Výkon Spanie Čítanie Šport Deň Produktivita
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: entrepreneur.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy