Najbohatší muž sveta radí: 11 pravidiel, ktoré vás nenaučia v škole

Bill Gates Bill Gates Zdroj: SITA

Pracovný život sa nedelí na školský rok a prázdniny, ale na pracovný čas a dovolenky. V práci si nemôžete odpočinúť, ako počas školských čias na lavici, ale musíte si počkať, kým vám skončí pracovná doba. Ak sa vám nechcelo ráno vstávať do školy, mohli ste sa ľahko vyhovoriť, že ste chorí a priniesť ospravedlnenku, ale v pracovnom svete si ľahko prepočítate, či sa vám oplatí ísť na PN-ku.

Život študentov je na míle vzdialený od reálneho sveta. Až po skončení školy sú mladí absolventi hodení do života, kedy pochopia, že veľa vecí, ktoré fungovali v študentskom ‚bezstarostnom‘ svete, v skutočnosti nefungujú. Veľa vecí, ktoré vám poskytovala škola, už život neposkytuje zadarmo.

Študentský život vám poskytuje niekoľko šancí, keď spravíte chyby. Toleruje vám dokonca zlyhania. Reálny život sa však s vami už hrať nebude. Prinášame vám jedenásť  pravdivých životných lekcií , ktoré vás v škole nenaučili. Pravidlá pochádzajú z knihy amerického autora Charlesa J. Sykesa „Oblbovanie našich detí“, z originálu Dumbing Down our Kids. Tieto pravidlá predniesol aj spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Corporation a zároveň najbohatší muž sveta podľa časopisu Forbes Bill Gates na americkej vysokej škole.

11 pravidiel (nielen) pre študentov

  1. pravidlo
    Život nie je fér. Zvyknite si na to.
     
  2. pravidlo
    Svet sa nestará o to, ako sa cítite. Svet však očakáva, že budete podávať výsledky, či sa cítite dobre alebo zle.
     
  3. pravidlo
    Nesnívajte o tom, že po skončení vysokej školy zarobíte tisíce. Nikdy nezarobíte milióny, pokiaľ si peniaze skutočne nezaslúžite.
     
  4. pravidlo
    Ak si myslíte, že váš učiteľ v škole bol ten najprísnejší, tak si počkajte na vášho šéfa v práci.
     
  5. pravidlo
    Ak by ste mali opekať hamburgery v stánku rýchleho občerstvenia,  bolo by to pod vašu úroveň. Avšak vaši prarodičia videli v tejto činnosti vynikajúcu príležitosť.
     
  6. pravidlo
    Za vašim zlyhaním nestoja vaši rodičia, ale vy sám. Neľutujte vaše chyby, ale snažte sa z nich poučiť.
     
  7. pravidlo
    Pred vašim  narodením neboli vaši rodičia pravdepodobne takí nudní, ako sa vám zdajú teraz. Nudnými sa stali kvôli plateniu vašich účtov, kvôli praniu a žehleniu vášho oblečenia, aj kvôli tomu, že vás musia počúvať, že ste ten najlepší človek na svete. Až raz vyletíte z rodičovského hniezda a budete v úlohe vašich rodičov, uvidíte lepšie vaše správanie.  Buďte preto teraz pokorní a ďakujte rodičom, že sa o vás s láskou starajú.
     
  8. pravidlo
    Na škole ste si vždy mohli opraviť zlé známky. Dávali vám skoro toľko šancí, koľko ste potrebovali. Život vám však toľko šancí neposkytne.
     
  9. pravidlo
    Život nie je rozdelený do semestrov. Zabudnite na letné prázdniny, prázdniny vám začínajú vždy, keď skončíte v práci.
     
  10. pravidlo
    Televízia ani Facebook vám neukazuje, ako funguje skutočný život. V skutočnom živote, ľudia nepijú celý deň kávu, ale musia chodiť do práce.
     
  11. pravidlo
    Buďte milí k biflošom na škole. Možno ani netušíte, že možno raz budete pracovať pre jedného z nich.


 

Viac o téme: Škola Študent Charles Študenti Život Pravidlá Gates Bill J. Sykes
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: SITA, Text: ami, Zdroj: Successogram.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy