Ženy, šport a vodcovstvo

Ženy na vyšších pozíciách, ktoré v práci dosahujú výborné výsledky, sú športovo založené a svoje úspechy v športe vedia aplikovať aj do pracovnej oblasti.Ženy na vyšších pozíciách, ktoré v práci dosahujú výborné výsledky, sú športovo založené a svoje úspechy v športe vedia aplikovať aj do pracovnej oblasti. Zdroj: thinkstock.com

Ženy na vyšších pozíciách, ktoré v práci dosahujú výborné výsledky, sú športovo založené a svoje úspechy v športe vedia aplikovať aj do pracovnej oblasti.

Šport, výkon a vedenie sú navzájom prepojené. Dokazuje to výskum uskutočnený medzi 400 ženami zastávajúcimi vyššie manažérske funkcie v spoločnostiach naprieč Európou, Amerikou, Áziou a Austráliou, vo veľkých štátoch ako Brazília, Kanada, Čína a Veľká Británia.

Ženy na vysokých manažérskych pozíciách potvrdili, že šport v nich prebudil lepšie vodcovské schopnosti. Až 94 percent respondentiek uviedlo, že boli alebo sú športovo aktívne a 74 percent súhlasí s názorom, že vďaka športovému zápoleniu zlepšili svoje vodcovské schopnosti a profesionálny prístup v práci. Takmer dve tretiny žien (61 %) zastávajú názor, že vytrvalosť v športových aktivitách prispela k ich kariérnemu úspechu.

Výskum, ktorý zverejnila spoločnosť EY Women Athletes Business Network a espnW, poukazuje na to, že väčšina žien vo vyšších manažérskych funkciách vďačí za svoju pozíciu práve športu. Športová aktivita má taktiež pozitívny vplyv na rozhodovanie vo výberovom procese.

Vďaka športu je možné zlepšiť si vytrvalosť, motiváciu a líderské schopnosti.

Štúdia EY priniesla tieto výsledky:

  1. 74 % respondentiek potvrdilo, že šport im pomohol naštartovať kariéru.
  2. Pravidelným športom sa dajú vypestovať vynikajúce vodcovské schopnosti, ktoré sa nikde na školách neučia.
  3. Tri zo štyroch respondentiek potvrdili, že k ich aktívnemu štýlu vedenia patrí dravosť a neodradí ich ani silná konkurencia.
  4. 2 z 3 manažérok odpovedali, že ak si majú vybrať schopného uchádzača do tímu, pri ich rozhodovaní zaváži, či v životopise uviedol šport ako jednu zo svojich záľub. Takýto človek má pravdepodobne silné pracovné návyky, je tímový hráč a je vytrvalý.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Vďaka športu je možné dosiahnuť:

  1. Vysokú mieru súťaživosti
  2. Motiváciu
  3. Prácu v tíme

Šport je dôležitým faktorom aj v živote senior manažérok. Podľa prieskumu je 53 percent z nich stále športovo aktívnych. Šport im pomáha pri riešení problémov, zlepšuje ich komunikačné zručnosti a schopnosť prispôsobiť sa. Na dosiahnutie úspechu sú podľa nich potrebné aj vlastnosti, medzi ktoré patrí vytrvalosť, ambícia a dôvera.

Viac o téme: Ženy Šport Športovanie Vodcovstvo
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Ey.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy