Chcete byť v zamestnaní spokojnejší? Začnite pracovať so svojím najlepším priateľom

Keď si hľadáme prácu, väčšinou sa zameriavame na aspekty ako je plat, benefity alebo pracovné podmienky. Avšak, existuje ešte jeden dôležitý faktor, ktorý môže mať pozitívny vplyv na vašu spokojnosť a produktivitu v práci. Ide o možnosť pracovať so svojím najlepším, prípadne blízkym a dobrým priateľom.

Podľa webu Gallup je až 7-krát pravdepodobnejšie, že sa zvýši vaša produktivita a angažovanosť v práci, ak budete pracovať so svojím dobrým priateľom. Do vášho života to ale prinesie oveľa viac výhod. Toto je 6 dôvodov, prečo by ste mali takúto možnosť práce zvážiť. 

Silná pracovná atmosféra

Keďže sa už obaja poznáte, dôverujete si a viete, že sa na seba môžete spoľahnúť. To môže viesť k lepšej spolupráci, zvýšeniu produktivity a v neposlednom rade aj k efektívnej komunikácii. 

Lepšia komunikácia

Komunikácia je základom úspešnej spolupráce. Práca s najlepším priateľom vytvára prirodzený a otvorený priestor pre vzájomnú komunikáciu. Môžete si navzájom vysvetliť svoje myšlienky a nápady bez obáv z odsúdenia. Rovnako je vyššia šanca, že si budete rozumieť aj bez slov. Takáto transparentná komunikácia prispieva k lepšiemu porozumeniu a riešeniu problémov či inovácií. 

Podpora a motivácia

Ak budete pracovať so svojím priateľom, môže vás podržať a podporiť v ťažkých chvíľach, keď budete potrebovať napríklad motiváciu. Navzájom sa tiež môžete povzbudzovať k dosahovaniu cieľov alebo celkovému rastu v spoločnosti. 

Vzájomná dôvera a spolupráca

Dlhoročný priateľský vzťah je založený na dôvere, ktorá keď sa prenesie do pracovného prostredia, uľahčí vám fungovanie. Vzájomná dôvera vytvára pevnú základňu pre spoluprácu a umožňuje vám efektívne riešiť problémy a prekonávať prekážky. Pokiaľ budete v úlohe nadriadeného, môžete sa spoľahnúť na to, že váš priateľ podá svoj najlepší výkon a urobí maximum pre spoločné úspechy. 

Zdieľanie vedomostí a skúseností

Ak pracujete so svojím priateľom, máte možnosť zdieľať to, čo viete a vzájomne sa učiť. Keď jeden z vás získa nové znalosti alebo zručnosti, môže ich ľahko zdieľať s tým druhým. Prípadne si môžete poradiť, ak sa ocitnete v situáciách, ktoré ten druhý už prežil. Toto môže zlepšiť kvalitu práce a prispieva to k rozvoju nielen vás ako osôb, ale aj celkovej spoločnosti.  

Obohatenie sociálneho života

Práca s najlepším priateľom vám umožňuje rozšíriť svoj sociálny život aj mimo pracovného prostredia. Môžete si spolu vytvoriť uvoľnenú atmosféru, čo pomáha zmierniť stres a zlepšuje celkovú pohodu v práci. Spoločne môžete organizovať firemné aktivity alebo teambuildingy, ktoré ešte viac prispievajú k posilneniu vzťahu a pocitu súdržnosti. 

Dokážete si predstaviť, že by ste pracovali so svojím najlepším priateľom? 

 

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy