5 krokov ako vo firme dosiahnuť vytýčený cieľ

Stratégia ušitá na mieru pre firmu a talent managementStratégia ušitá na mieru pre firmu a talent management Zdroj: thinkstock.com

Ak hľadáte moderné riešenia ako posunúť svoj biznis dopredu a dosiahnuť ciele, ktoré ste si zaumienili, zamerajte sa na program talent management. S ním sa vám podarí odhaliť problémy a nastaviť na mieru ušitú stratégiu pre rozvoj vašej firmy. Prečítajte si v 5 krokoch ako vytvoriť program, ktorý skutočne zabezpečí posun vašej spoločnosti.

Vrátili ste sa z konferencie a minimálne jeden z rečníkov hovoril o tom, že kľúčová aktivita, ktorá oddeľuje úspešné firmy od neúspešných, je talent management program. Odhodlane hľadáte viac informácií. Natrafíte na rôzne modely aj prístupy, moderné nástroje, ktoré sľubujú, že práve oni najviac prispejú k rozvoju talentov vo vašej firme. Ako si vybrať? Ktorý z nich je najlepší? Šalamúnska, ale pravdivá odpoveď je, že ten, ktorý sa najviac hodí k vašej firemnej kultúre a je previazaný na stratégiu vašej spoločnosti.

Ako teda vytvoriť program, ktorý nebude len sexi HR riešenie, ale naozaj posunie vašu spoločnosť smerom k vytýčenému cieľu?

  1. Venujte čas zadefinovaniu cieľa. Spoznajte vašu business stratégiu, identifikujte schopnosti, ktoré sú nevyhnutné pre jej dosiahnutie a ako sa premietajú do kompetencií, s ktorými pracujete.
  2. Popíšte, kde sa aktuálne nachádzate. Ktoré kompetencie aktuálne vo firme máte, na akých úrovniach.
  3. Identifikujte rozdiely. Napovedia vám akú stratégiu zvoliť, aby ste sa z aktuálneho stavu dostali do cieľa  (napríklad či hľadať vhodných ľudí externe alebo rozvíjať interných zamestnancov).
  4. Určite aký typ rozvoja bude najvhodnejší (séria školení, koučing a mentoring, rotácia v rámci spoločnosti a pozícii atď.)
  5. Príprava samotnej stratégie talent managementu zahŕňa odpovede na tieto otázky: 
  • Aká je definícia talentu?
  • Bude to otvorená alebo uzavretá skupina?
  • Aký bude časový rámec aktivít vyhodnocovania?
  • Aké nástroje na hodnotenie použijete?

Aby ste dosiahli želaný posun spoločnosti, budete musieť informácie získavať naprieč celou organizáciou, veľa diskutovať so senior manažérmi a vedením spoločnosti. Vynaložená námaha a čas sa vám ale vrátia v podobe výsledkov.

Daniela Škorvánková Galéria fotiek (2) Zdroj: HR Development Academy

Viac o rôznych prístupoch k talent managementu sa dozviete práve na workshope Talent management v praxi 21.5.2015, ktorý sa koná pod záštitou HR Development Academy. Autorka článku Daniela Škorvánková sa podelí o skúsenosti s realizáciou 2 rôznych prístupov, ktoré v spoločnosti Erste Group IT SK vyskúšali.

Vstupenky na workshop sú už v predaji na Predpredaj.sk.

Viac o téme: Stratégia HRDA Talent management HR development academy Firemná strtégia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: HRDA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy