Dajte zamestnancom flexibilitu, získate si ich

Dajte zamestnancom flexibilitu, získate si ich.Dajte zamestnancom flexibilitu, získate si ich. Zdroj: photl.com

Zamestnanci vítajú flexibilnú prácu. Pre zamestnávateľa to znamená nižšie náklady a pre zamestnanca predstavuje menej stresu a lepšiu rovnováhu medzi prácou a osobným životom.

Podnikatelia na Slovensku zisťujú, že flexibilná práca je často rozhodujúcim faktorom pri prijatí alebo odmietnutí pracovnej ponuky. Až 78 % respondentov uvádza, že by si z dvoch podobných pracovných pozícií vybrali tú, ktorá ponúka možnosť flexibility. Vyplýva to z výsledkov prieskumu spoločnosti Regus.

"Najímanie a udržanie najväčších talentov je prioritou úspešných firiem, no nie všetky spoločnosti si môžu dovoliť obrovské prémie či štedré platy, aby ostali konkurencieschopné. Eliminovanie fluktuácie je veľmi dôležité, aby sa firmy vyhýbali nákladom na pracovné agentúry a problémom, súvisiacim so začiatkom náborového procesu," tvrdí výkonný riaditeľ spoločnosti Regus pre strednú a východnú Európu Ruud Doggen.

Podľa odhadov sú náklady na odchádzajúceho zamestnanca 4625 britských libier (5598 eur), pričom v prípade manažérov a odborníkov sa táto suma zvyšuje na 5000 libier.

"Flexibilná práca, ktorá je nákladovo výhodnejšia než klasická práca v kancelárii, ponúka atraktívne výhody v podobe menšieho stresu a lepšej rovnováhy medzi prácou a osobným životom pre existujúcich aj perspektívnych zamestnancov. Tiež ponúka cenovo nenáročný spôsob, ako prilákať a udržať si špičkových pracovníkov," poznamenal Doggen.

Podľa prieskumu 74 % respondentov tvrdí, že zamestnanci, ktorí dostanú možnosť flexibilnej práce, sú lojálnejší, 58 % zamestnancov by odmietlo pracovnú ponuku, ktorá vylučuje flexibilnú prácu a 54 % opýtaných sa vyjadrilo, že na svojej predchádzajúcej pracovnej pozícii by ostali dlhšie, ak by mali možnosť flexibilnej práce.

Viac o téme: Domáce Zamestnanci Fluktuácia Flexibilita
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy