5 spôsobov, ako sa stať superhrdinom v práci

Hrdinom sa nemusíte narodiť, hrdinom sa môžete stať aj v práci.Hrdinom sa nemusíte narodiť, hrdinom sa môžete stať aj v práci. Zdroj: photl.com

Hrdinom sa nemusíte narodiť, hrdinom sa môžete stať. Napríklad aj v takej práci. Nemusíte síce lietať z jedného miesta na druhé, keď to bude niekto najviac potrebovať, stačí, ak budete mať vlastnosti superhrdinu.

 

V každej firme sa nájdu zamestnanci, ktorí skončia svoju prácu ako prví, sú uznávaní za svoje pracovné úspechy a svojich kvalít sú si vedomí. Vždy vedia, ako majú reagovať a akú hru môžu „rozohrať“. Existujú však aj iné vlastnosti na zamestnancoch, ktoré sú omnoho cennejšie.

Vlastnosti superhrdinov v práci:

  1. Sú posadnutí produktivitou
    Najlepší zamestnanci majú tendenciu pracovať v spoločnostiach, s ktorými zdieľajú základnú myšlienku. Každá spoločnosť má svoju firemnú filozofiu. Napríklad spoločnosť Slovak Telekom podniká na princípoch zodpovednosti a etiky voči všetkým zúčastneným stranám a životnému prostrediu.

    Superhrdinovia sú cieľavedomí zamestnanci, ktorých, myšlienky prúdia k tomu, ako sa môžu stať úspešní a produktívni. Nepotrebujú na to ostatných ľudí, ale svoj úspech stavajú na svojej pracovnej aktivite a ostatných ľudí berú ako rovnocenných partnerov.
     
  2. Riešia problémy
    Bez vetra sa ani lístok nepohne. Tak isto by bez problémov neexistoval žiaden biznis. Priemerní zamestnanci sa viac usilujú o získanie vyššej pracovnej pozície tým, že sa chcú dostať do priazne svojich nadriadených, namiesto riešenia problémov. Superhrdinov nezaujíma prestíž a sláva, zaujímajú ich výsledky. Vzniknuté problémy riešia hlavne rýchlo, neodkladajú ich.
     
  3. Berú na seba riziko
    Superhrdinovia v práci môžu byť obyčajní zamestnanci alebo manažéri. V práci si dávajú dva hlavné ciele: zvýšiť príjmy spoločnosti a priniesť to najlepšie ľudom, ktorých vedú. Žijú trochu v oblakoch vďaka svojim snom. Ak sa nachádzajú v úlohe vodcov, môžu sa z nich stať aj nepopulárni vodcovia, pretože nútia svojich ľudí, aby vystúpili z komfortnej zóny. Ich úlohou je však chopiť sa zaujímavej šance, aj napriek tomu, že sa na začiatku nestretnú s pochopením. Strhnú so sebou všetkých a všetko, hlavne riziko.
     
  4. Majú silnú pracovnú etiku
    Amatéri pracujú iba potiaľ, aby neboli vyhodení. Všetkých informujú o tom, čo všetko spravili,  len aby boli za svoju „minimálnu“ prácu pochválení. Superhrdinovia však majú presne opačný spôsobom myslenia. Majú silnú pracovnú morálku a sú vďační za každú pracovnú príležitosť, nikto ich nemôže presvedčiť, aby spomalili svoje nadštandardné pracovné tempo.
     
  5. Majú svojho trénera
    Superhrdinovia sú si vedomí toho, že ak chcú uspieť, musia mať správnych trénerov. Trénerom v práci je kouč, ktorý ich nasmeruje na správny smer. Nepotrebujú si uspokojiť svoje ego, ide im o zlepšenie svojich výsledkov. Ak sa stretnú zoči-voči  svojmu súperovi, jedinou vecou, ktorá ich zvýhodňuje od svojich súperov je mierny náskok v myslení, stratégii a techniky.

Ďalšie vlastnosti superhrdinov v práci:

  1. Orientovaní na akciu
  2. Inteligentní
  3. Ambiciózni
  4. Autonómni
  5. Vodcovské typy
  6. Majú prehľad o dianí na trhu
  7. Rozmýšľajú pozitívne
  8. Sebaistí
  9. Úspešní
  10. Milí
  11. Orientovaní na detail
  12. Skromní
  13. Tvrdo pracujúci
  14. Obchodníci
  15. Majú dostatočné nadšenie, entuziazmus
Viac o téme: Líder Práca Kolektív Superman Manažér Superhrdina Vlastnosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy