Tretina manažérov nevyužíva sociálne siete

Tretina manažérov nevyužíva sociálne siete.Tretina manažérov nevyužíva sociálne siete. Zdroj: photl.com

Až 62 % IT manažérov na Slovensku nevníma sociálne siete ako relevantný a dôveryhodný zdroj informácií a tretina ich nevyužíva vôbec.

Zvyšných 29 % je aktívnych na Facebooku, 20 % na LinkedIn a 16 % na Google+. Twitter aktívne využívajú len 3 % z opýtaných. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Tempest.

Viac ako polovica manažérov neplánuje tiež umiestniť prevádzku svojich služieb alebo ich častí do externého cloudu. Za najväčšie prekážky tejto technológie pritom považujú bezpečnosť, fyzickú neprítomnosť dát vo svojej organizácii alebo problematickú legislatívu. V prípade presunu do cloudu by doň putovali najmä firemné úložiská dát, niektoré aplikácie a e-mailové služby.

Z pohľadu lokality by pritom špecialisti uprednostnili lokálneho poskytovateľa cloudovej služby pred globálnym. Takmer tretina respondentov v najbližších dvoch rokoch outsourcing neplánuje. Medzi slovenskými manažérmi, ktorí túto možnosť využívajú, je preferovaný najmä outsourcing IT infraštruktúry a personálnych zdrojov.

Medzi priority IT manažérov a špecialistov na najbližšie obdobie patrí podľa prieskumu Tempest zefektívnenie využívania vlastných serverových zdrojov a posilnenie infraštruktúry. Nasleduje zvýšenie úrovne bezpečnosti IT a zlepšovanie manažovania a uskladnenia podnikových dát.
 

Viac o téme: Riešenie Sociálne Manažér Facebook Manažéri Siete Cloud Outsourcing
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy