Manažujete ľudí? Zistite, ako pracuje mozog

Neuroleadership prináša ďalší rozvoj do tréningu manažérov.Neuroleadership prináša ďalší rozvoj do tréningu manažérov. Zdroj: photl.com

Každý top manažér by mal pochopiť ako pracuje ľudský mozog na úrovni jednotlivcov, tímov a systémov. Učenie a zmena si vyžadujú ale trvalú pozornosť ako jednorazovú akciu.

Ľudské chovanie a manažovanie ľudí vychádza z fyziológie mozgu. A práve neuroveda ako vedná disciplína sa zaoberá výskumom vodcovstva. Skúma jeho centrálne prvky medzi ktoré patrí sebauvedomenie, uvedomenie ostatných, náhľad na skutočnosť, rozhodovanie alebo ovplyvňovanie.

Z poznania neurovedy vychádza aj neuroleadership, ktorý prináša ďalší rozvoj do tréningu manažérov, do ich vzdelávania a koučingu. Napomáha aj jednotlivcom a organizáciám k naplneniu ich potenciálu prostredníctvom lepšieho pochopenia ako ľudský mozog pracuje na úrovni jednotlivcov, tímov a jednotlivých systémov.

Neuroleadership je nová cesta, ktorá má pomôcť vodcom pochopiť ich myslenie a myslenie druhých a nahradiť doterajšie odhady realitou. Zapája päť faktorov ľudskej sociálnej skúsenosti – status, istotu, autonómiu, spojitosť a spravodlivosť. Jeho zmyslom je pomôcť ľuďom ľahšie si zapamätať, uvedomiť si a potencionálne upraviť kľúčové sociálne oblasti, ktoré riadi ich rozhodovanie.

Vďaka neuroleadershipu môžu manažéri alebo koučovia:

  • pozitívne ovplyvniť výkony prostredníctvom každodenných rozhovorov,

  • motivovať svojich podriadených a viesť ich k samostatnosti a zodpovednosti,

  • efektívne zvládať nároky multitaskingu a

  • organizovať svoje pracovné zaťaženie pre dosiahnutie optimálnej výkonnosti.

Na Slovensku je možné získať potrebné vedomosti z tejto oblasti. Regionálny manažér neurleadership Group Vladimír Tuka vzdeláva a trénuje seniorov a top manažérov v oblasti koučingu a neuroleadershipu.

„Neuroveda je o prijímaní rozhodovaní a o riešení problémov. Dôležité je zostať pokojný pod tlakom, spolupracovať s druhými a napomáhať k zmene,“ hovorí Vladimír Tuka.

Manažéri si svoje vedomosti môžu prehĺbiť vďaka workshopom spojené so štúdiom prostredníctvom telefónnych lekcií. Štúdium neuroleadership manažér pozostáva z dvoch programov – Váš mozog pri práci a Leadership výkonnosť.

Realita v pracovnom svete je jasná: ľudia majú príliš veľa práce, sú na očiach druhých ľudí a pociťujú stálu neistotu. Ľudský mozog však k svojej produktívnej činnosti potrebuje mierny stres, kvalitný spánok a pozitívne emócie. Takýmto spôsobom by mal pracovať správny líder.

Čo prináša výskum mozgu?

  1. Fakty potvrdzujúce staré múdrosti.
  2. Potvrdzuje naše tušenie.
  3. Vedie nás k prehodnoteniu našich domnienok.
  4. Prináša hlbší rozvoj ľudských schopností s viacerými ľuďmi.
Viac o téme: Manažér Manager Manažovanie Kouč Koučing
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red; Vladimír Tuka - NeuroLeadership Institute

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy