Návod, ako zamestnať dlhodobo nezamestnaných a získať príspevok

Pri podaní žiadosti o príspevok úrad informuje žiadateľa o všetkých náležitostiach potrebných pre posúdenie predloženej žiadosti.Pri podaní žiadosti o príspevok úrad informuje žiadateľa o všetkých náležitostiach potrebných pre posúdenie predloženej žiadosti. Zdroj: thinkstock.com

Naša spoločnosť so sídlom v Bratislave má záujem otvoriť servisnú pobočku v Košiciach. Radi by sme tam zamestnali ľudí z úradu práce, ktorí sú viac ako 12 mesiacov evidovaní ako uchádzači o zamestnanie. Ako postupovať v tejto veci?

 

Poradňa: Poskytovanie príspevkov pre zamestnávateľov na podporu vytvárania nových pracovných miest, alebo na  podporu udržania existujúcich pracovných miest sa realizuje prostredníctvom územne príslušných úradov práce, sociálnych vecí a rodiny (ďalej aj „úrad“) podľa zákona  č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“).  Príspevok môže poskytnúť úrad, v ktorého územnom obvode zamestnávateľ vytvorí pracovné miesto. Pri podaní žiadosti o príspevok úrad informuje žiadateľa o všetkých náležitostiach potrebných pre posúdenie predloženej žiadosti.

„V zmysle uvedeného, spomínaná spoločnosť, môže požiadať Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Košiciach, o poskytnutie príspevku na zamestnávanie znevýhodneného uchádzača o zamestnanie v zmysle § 50 zákona,“ radí Veronika Černá z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Príspevok sa poskytuje zamestnávateľovi, ktorý na vytvorené pracovné miesto prijme do pracovného pomeru znevýhodneného uchádzača o zamestnanie (ďalej len „UoZ“) vedeného v evidencii UoZ najmenej tri mesiace, ak pracovný pomer je dohodnutý najmenej v rozsahu polovice ustanoveného týždenného pracovného času a ak zamestnávateľ o príspevok písomne požiada.

Príspevok sa poskytuje na základe písomnej dohody o poskytnutí príspevku uzatvorenej medzi úradom a zamestnávateľom najdlhšie počas 12 kalendárnych mesiacov a na znevýhodneného UoZ, ktorý je vedený v evidencii UoZ najmenej 24 mesiacov, sa príspevok poskytuje najdlhšie počas 24 kalendárnych mesiacov. Ak je pracovný pomer dohodnutý na kratší pracovný čas, ako je ustanovený týždenný pracovný čas, výška príspevku sa pomerne kráti.

Zamestnávateľ je povinný zachovať vytvorené pracovné miesto, na ktoré mu bol poskytnutý príspevok, najmenej v rozsahu zodpovedajúcom polovici dohodnutého obdobia poskytovania príspevku. Ak zamestnávateľ nesplní túto povinnosť, je povinný vrátiť úradu pomernú časť poskytnutého príspevku zodpovedajúcu obdobiu, počas ktorého nezachoval vytvorené pracovné miesto.

„V roku 2015 mesačná výška príspevku v okrese Košice - okolie je najviac 453,18 eura,“ hovorí Veronika Černá.

Na poskytnutie tohto príspevku nie je právny nárok, jeho poskytnutie posudzuje výbor pre otázky zamestnanosti úradu podľa § 18 ods. 1 písm. b) a c) zákona. Príspevok slúži na úhradu časti celkovej ceny práce zamestnanca a neposkytuje sa na zamestnávanie znevýhodneného UoZ, na ktorého zamestnávanie bol na to isté obdobie poskytnutý príspevok na § 50j, § 56a a 60. 

Ďalej, ak  zamestnávateľ, vytvorí pracovné miesto pre občanov vedených  v evidencii UoZ najmenej 12 po sebe nasledujúcich mesiacov, tak  v z mysle zákona č. 338/2013 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2013 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, si môže uplatniť odvodovú úľavu z platenia odvodov na sociálne poistenie pre takéhoto zamestnanca.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Zamestnanie Zamestnanosť Zamestnávateľ Úrad práce Dlhodobo nezamestnaní Veronika černá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: sociálnych vecí a rodiny, Zdroj: Ústredie práce

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy