1 vec, ktorú musíte uviesť v motivačnom liste: Táto drobnosť vás dostane na pohovor

Zdroj: radosť, motivačný list, úspech, pohovor

Existuje magická formulka, vďaka ktorej budete mať výhodu pred ostatnými kandidátmi, ktorí o nej nevedia? Možno áno. Sprievodný list slúži ako úvod do vášho životopisu, ktorý vás má predstaviť ako toho najvhodnejšieho kandidáta. Je to zároveň spôsob, ako prejaviť svoj vážny záujem o danú pozíciu a vytvoriť spojenie medzi tým, kým ste, a tým, prečo sa na túto príležitosť výborne hodíte.

V sprievodnom liste je dôležité preukázať váš záujem a vášeň. Spomenutie jednej drobnosti je takmer zárukou, že získate pozvanie na pohovor.

Jednoducho požiadajte

Poznáte to staré príslovie: „Požiadajte a dostanete“? Je to pravda. Môže to znieť ako dosť zjavná rada, ale koľkokrát ste už poslali motivačný list so svojím životopisom a nepožiadali o pohovor? Je to jednoduché.

V záverečnom odseku sprievodného listu musíte požiadať zamestnávateľa o pohovor. Štatistiky naznačujú, že uchádzači zdvojnásobili svoju šancu získať pozvanie na pohovor, ak v sprievodnom liste priamo požiadali o osobné stretnutie.

Tu je niekoľko príkladov, ktoré môžete upraviť a použiť vo vašom motivačnom liste:

  1. Som nadšený z pozície riaditeľa predaja v spoločnosti XY a bol by som rád, ak by sme sa stretli osobne, aby sme mohli prediskutovať moje skúsenosti a schopnosti, ktoré do spoločnosti prinesiem. Prosím, zavolajte mi na 0903 333 333 a naplánujeme si pohovor čo najskôr.
  2. Bol by som rád, keby sme sa čo najskôr dohodli na osobnom pohovore, na ktorom môžeme prediskutovať moje pracovné skúsenosti. Zastihnete ma na telefónom čísle 0903 333 333.
  3. Ďakujem Vám za čas, ktorý ste venovali môjmu životopisu. Veľmi rád privítam možnosť prediskutovať moje schopnosti na osobnom pohovore. Nebojte sa ma čo najskôr kontaktovať na čísle 0903 333 333.
  4. Ďakujem za Váš čas a pozornosť. Bol by som rád, ak by sme mohli čoskoro bližšie porozprávať o tejto pracovnej pozícii a mojich skúsenostiach. Oslovte ma na čísle 0903 333 333.

Nezabudnite: o pohovor môžete požiadať akoukoľvek formulkou, ktorá vám vyhovuje, či už priamo, alebo nepriamo. Telefónne číslo tiež môžete nahradiť emailovou adresou. Najdôležitejšie však je, aby ste uzavreli sprievodný list tým, že požiadate o pohovor.

Sprievodný list je vaša šanca spojiť sa so zamestnávateľom a ukázať svoju vášeň. Nezabudnite tiež vysvetliť, ako môžete spoločnosti pomôcť dosiahnuť jej firemné ciele. Ak na konci motivačného listu navyše požiadate o pracovný pohovor, je oveľa pravdepodobnejšie, že sa vám zamestnávateľ ozve.

Ak ste pripravený nájsť si nové zamestnanie, na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest z desiatok odvetví. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK. Budete tak informovaný o voľných pracovných ponukách. Do tejto skupiny sú pravidelne pridávané nové pracovné pozície.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Pohovor Hľadanie práce Motivačný list CV
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, workitdaily

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy