5 tipov, ako zaplátať dieru v životopise

Jeden z tipov, ako zaplátať čiernu dieru v životopise je používať rovnaké kľúčové slová ako tie, ktoré sú uvedené v pracovnom inzeráte.Jeden z tipov, ako zaplátať čiernu dieru v životopise je používať rovnaké kľúčové slová ako tie, ktoré sú uvedené v pracovnom inzeráte. Zdroj: photl.com

Veľa ľudí, ktorí si hľadajú prácu strávia niekoľko hodín písaním, či vylepšovaním svojho životopisu. Keď svoj životopis odošlú potenciálnemu zamestnávateľovi, očakávajú spätnú reakciu. Ak však reakcie na odoslané životopisy neprichádzajú podľa očakávania, nastáva otázka, kde je problém.

„V dnešnej dobe dostávajú spoločnosti stovky životopisov na jedno pracovné miesto a vzhľadom na veľký objem ich prijatia, nie sú schopné odpoveď každému uchádzačovi,“ hovorí  koučka a trénerka Anita Attridge.

Veľa stredných a veľkých spoločností vyhodnocuje váš životopis cez počítačový systém na základe kľúčových slov, ktoré sa nachádzajú v inzeráte práce a vo vašom životopise.

Preto je dobré v samotnom životopise použiť „kľúčové slová“, ktoré sa nachádzajú v ponuke práce a použiť ich v životopise,“ radí riaditeľka oddelenia ľudských zdrojov v spoločnosti CareerBuilder.com Rosemary Heafner. "Počítačový softvér ich rozozná a váš životopis zaradí medzi vybrané životopisy."

V personálnej agentúre Start People triedia prichádzajúce životopisy prostredníctvom softvérového programu, ale aj formou klasického triedenia.

"Tie, ktoré dostávame od našich uchádzačov, ktorí sa prihlásia on-line na našej web stránke cez registračný formulár sa dostávajú do našej internej softwérovej databázy. V tejto databáze si môžem vyhľadať vhodných kandidátov podľa veku, vzdelania, praxe, jazykových znalostí, bydliska a podobne," hovorí Vlasta Sekuciová, senior recruiter z personálnej agentúry Start People.

Životopisy, ktoré dostanú od uchádzačov ako reakciu  na zadaný inzerát si priraďujú k danej pozícii a neskôr si robí personalista analýzu.

"V prípade, že príde naraz veľa CV od uchádzačov nerobíme selekciu hneď, len si ich priamo priradíme k danej pozícii a selektujeme ich podrobne neskôr podľa miery splnenia očakávaných požiadaviek," hovorí Vlasta Sekuciová.

Odborníci taktiež radia po formálnej stránke, aby ste si životopis pred odoslaním do spoločnosti dali skontrolovať druhou osobou, ktorá sa na váš životopis pozerá nezaujate a dokáže vám odhaliť gramatické chyby ako aj poradiť menšiu grafickú úpravu.

Pri písaní CV nezabudnite na jednotlivé body:

  1. Získajte informácie
    Prvá vec po vzhliadnutí inzerátu by mala byť stránka spoločnosti, ktorá ponúka pracovné miesto. Je to miesto, kde sa môžete dozvedieť zaujímavé informácie nielen o spoločnosti, ale aj o priebehu výberového procesu, čo vám dopomôže zaplátať čiernu dieru vo vašom životopise.

    "Uchádzači by určite nemali posielať jeden univerzálny životopis, nakoľko treba CV prispôsobiť vždy danej inzerovanej pozícii z hľadiska získaných pracovných skúseností. Ak má uchádzač záujem o pozíciu obchodníka tak by mal vo svojom CV rozobrať hlavne tie skúsenosti, ktoré získal na identickej alebo podobnej pozícii," radí Sekuciová z agentúry Start People.

  2. Kľúčové slová a frázy
    Používajte tie isté kľúčové slová vo svojom životopise, ako tie, ktoré sú uvedené v inzeráte na pracovnú pozíciu.

  3. Networking a využívanie kontaktov
    Najlepší spôsob, ktorým si na 100 percent zaručíte, že váš životopis uvidí personalista, je že si zistíte, či niektorí zo známych alebo priateľov pracujú v danej spoločnosti. Dnes je niekoľko spôsobov, ako sa to môžete dozvedieť. Jednou z možností sú napríklad sociálne siete Facebook alebo LinkedIn. Veľké medzinárodné spoločnosti dokonca oceňujú svojich zamestnancov, ktorí odporučia kandidátov na danú pozíciu a v prípade ich umiestnenia získajú finančnú hodnotu. Ďalšou možnosťou je zistiť si meno osoby, ktorá uskutočňuje pracovný pohovor a poslať životopis priamo tejto osobe.

  4. V jednoduchosti je krása
    V životopise vynechajte rôzne „okrasy“. Určite by v ňom nemala byť žiadana grafika, logá alebo obrázky. Nechajte v ňom vyniknúť jednoduchosť štýlu a teda samotný text. Text v životopise štrukturujte do jednotlivých odsekov.

    Jednoduchá štruktúra životopisu:
  • Osobné údaje
  • Vzdelanie
  • Pracovné skúsenosti
  • Ostatné znalosti a skúsenosti (jazykové znalosti, práca s PC, rôzne kurzy a získané certifikáty)
  • Záujmy
     

    "Životopis by mal byť písaný v jednom formáte písma, bez zbytočných grafických úprav a zvýraznení, samozrejme bez pravopisných chýb, skratiek či nespisovných žargónových a nárečových výrazov. V prípade, že sa uvádza skratka spoločnosti, treba vedľa tejto skratky stručne uviesť, čím sa daná spoločnosť zaoberá, nakoľko  personalista nemusí poznať všetky spoločnosti podľa skratiek a tým by získal okamžite informáciu v akej oblasti má uchádzač skúsenosti. Ak uchádzač priloží aj svoju fotografiu, táto by mala byť formálna, v súlade s fotografiami, ktoré sa dávajú na oficiálne doklady," hovorí Sekuciová zo Start People.

  1. Podnikateľský prístup
    Zvoľte tzv. podnikateľský prístup. Každý podnikateľ, ak chce predať svoj produkt alebo službu odošle informačný email a neskôr sa dopytuje priamo u kontaktnej osoby (personalistu, manažéra) o tom, kde skončil ich email a či môže dostať spätnú reakciu. Zistite si telefónne číslo osoby, ktorá uskutočňuje pohovor a nadviažte s ňou telefonický rozhovor.

    Ak posielate viacero životopisov, mali by ste si zostaviť prehľadnú tabuľku o tom, do akej spoločnosti posielate životopis, na akú pozíciu a uviesť kontaktovanú osobu. Nemusíte si vypisovať podrobný rozpis práce, stačí ak si do wordovskej podoby uložíte danú ponuku práce.

    "Uchádzači, ktorí zasielajú kvantum CV by si mali robiť určitú evidenciu, nakoľko časom strácajú prehľad, kde aký CV poslali a potom keď sa ozve potenciálny zamestnávateľ či personálna agentúra, často krát ani nevedia na akú pozíciu reagovali. Takéto vyjadrenie signalizuje personalistovi že uchádzač nemá vyhranený záujem o danú pozíciu  a určite to nezvýši jeho šancu na pozvanie na pracovný pohovor. Odporúčam, aby si uchádzači najskôr dôkladne prečítali inzerát a posielali svoje CV len vtedy, ak spĺňajú dané požiadavky a majú o danú pozíciu skutočný záujem a tým sa vyhnú zbytočnému sklamaniu," radí Sekuciová.

  2. Majte nablízku korektora
    Odošlite váš životopis blízkej osobe, ktorá vám skontroluje životopis po obsahovej ako aj formálnej stránke.Nezainteresovaná osoba vám opraví chyby, ktoré vy už nevidíte po niekoľkonásobnom vzhliadnutí vášho životopisu.

Tip:
Zvýšte si šance u budúceho zamestnávateľa. Vytvorte si a zaraďte svoj životopis do databázy uchádzačov na pracovnom portáli Kariera.sk.

Viac o téme: Rady Čierna Tipy Diera Životopis CV
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy