5 nepopierateľných znakov, že je na čase zmeniť prácu

žena v práci sa chytá za hlavužena v práci sa chytá za hlavu Zdroj: Getty Images

Každý môže mať zlý deň v práci. Možno aj zlý týždeň alebo dva. Ale ak si nepamätáte posledný dobrý deň, ktorý ste mali v práci, asi je na mieste zvážiť zmenu zamestnania. Mnoho ľudí uviazne v práci, ktorú nenávidia, pretože sú príliš vystrašení a boja sa podniknúť kroky, ktoré by im z tejto nepríjemnej situácie pomohli. Nakoniec ich k tomu, aby zvážili nový smer, prinúti osobná alebo pracovná kríza.

 

 

Ste neustále fyzicky, emocionálne alebo psychicky vyčerpaný

Práca môže byť niekedy veľmi náročná. Byť teda po dlhom dni strávenom v zamestnaní unavený je celkom normálne. Ale ak vo vašom živote prežívate chronický stres a vyčerpanie, je pravdepodobné že ste vyhoreli. Stres, strach alebo nedostatok entuziazmu môže vyčerpávať vašu energiu, zhoršovať váš výkon a náladu. Vo vašej práci by ste sa mali cítiť pohodlne a mal by vás hnať pocit úspechu. Ak sa v práci neustále cítite ako po prehratom boji, je čas na zmenu.

Vaše zručnosti nie sú využívané

Niekedy v práci musíte pracovať aj na úlohách, ktoré vás nebavia, aby ste dokázali vášmu šéfovi, že dokážete zvládnuť viac zodpovednosti. Ale ak to už nejaký čas robíte a uviazli ste v pozícii, ktorá vám neumožňuje využiť vaše schopnosti, potom je na čase začať uvažovať aj o iných možnostiach. keď viete že môžete svetu ponúknuť viac, netrápte sa zbytočne a radšej sa pripravte na zmenu.

 Väčšinu dňa ste v práci nespokojný 

Najjasnejším znakom toho, či musíte zmeniť prácu je to, ako sa v nej cítite každý deň. Cítite sa väčšinu času nešťastný, depresívny, znudený alebo dokonca týraný? Myslite si že v práci jednoducho nemôžete byť sami sebou alebo nedostávate dostatok rešpektu? Nerozumiete, ako ste sa do tejto situácie dostali a každý deň fantazírujete o odchode? Nepopierajte svoje pocity. Sú odrazom situácie ktorú je potrebné riešiť. Pamätajte si, že byť zamestnaný neznamená byť nešťastný.

Pracujete v toxickom prostredí

Práca nie je iba o úlohách, ktoré vykonávate každý deň. Váš pracovný deň formuje nespočetné množstvo ďalších faktorov. Váš šéf, kolegovia a dynamika vedenia spoločnosti. Ak ľudia vo vašom okolí trpia narcizmom, pravdepodobne na to doplatíte. Rovnako to platí aj v prípade, že rozhovorom na pracovisku dominuje ohováranie a osočovanie. Zlým znakom je aj nedostatok komunikácie alebo negatívna komunikácia.

Stále sa v práci nudíte

Ak v práci nezažívate žiadne nové výzvy a pokúsili ste sa to komunikovať s vašim nadriadeným, môže to znamenať, že je na čase odísť. Hoci každý niekedy pociťuje nudu, dlhodobé pocity nudy počas práce sú varovným signálom toho, že nerobíte to, čo chcete a hľadáte niečo, čo bude mať pre vás väčší význam. Ak trávite väčšinu svojho pracovného času hraním hier, nakupovaním na internete alebo jednoducho pozeraním na plafón, možno je čas prehodnotiť svoje priority.

Ak premýšľate nad zmenou zamestnania a chcete dostávať personalizované pracovné ponuky zadarmo priamo na váš e-mail, využite Agenta na Kariéra.sk.

Viac o téme: Práca Zmena Zamestnanie Stres
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Forbes, Foto:Pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy