7 geniálnych trikov, vďaka ktorým vám pôjde práca z domu ako po masle

Pandémia COVID-19 dramaticky zmenila bežný pracovný deň pre milióny ľudí, ktorí zamenili pracovné oblečenie za tepláky a pohodlie domova. Zatiaľ čo práca z domu pre niekoho môže vyzerať ako splnený sen, vytvoriť si domácu kanceláriu, v ktorej sa dá reálne pracovať, je náročnejšie ako sa môže zdať. S pomocou odborníkov z oblasti kariéry sme zhrnuli tieto triky, aby sme váš domov prerobili na pohodlné, produktívne miesto na prácu.

Vytvorte si pracovný priestor blízko okna

Tmavý priestory pripomínajúci jaskyňu môže spôsobiť, že riešenie pracovných úloh bude ešte nevďačnejšou prácou ako obvykle. Ak chcete čo najlepšie využiť svoj čas, skúste namiesto toho vytvoriť pracovný priestor v blízkosti okna. Štúdie ukazujú, že prirodzené svetlo v kancelárskych priestoroch zlepšuje spokojnosť pracovníkov a zvyšuje produktivitu. Ukázalo sa tiež, že zlepšuje náladu a podporuje kreativitu.

Ak nemáte pri okne priestor, pridajte do domácnosti niekoľko žiaroviek. Pridané svetlo vás udrží v strehu bez pridaného stresu, ktoré spôsobuje typické kancelárske osvetlenie.

Monitor položte nad úroveň očí

Možno ste príliš neuvažovali o nastavení vášho počítača v kancelárii, ale doma je nevyhnutné, aby ste svoj pracovný priestor urobili čo naj ergonomickejším. Obmedzíte tak poškodenie chrbtice a ťažšie sa rozptýlite.

Sedieť na kuchynskej stoličke a pracovať na laptope je iba krátkodobé riešenie. Je dôležité, aby ste nenamáhali svoj krk používali správny monitor. Dobrým riešením je používať stôl, za ktorým musíte stáť.

7 geniálnych trikov, vďaka Galéria fotiek (3)

Používajte povzbudzujúce vône

Vaši kolegovia by asi neboli radi, ak aby ste naplnili kanceláriu preferovanou vôňou, ale doma je to vaša výsada - a dokonca to môže zlepšiť vašu schopnosť sústrediť sa.

Použite sviečku alebo éterické oleje najmä počas pracovnej doby. Časom si váš mozog spojí tieto vône s produktivitou a bude ich brať ako signál, že je čas začať pracovať.

Majte všetko potrebné po ruke

Ak chcete svoj pracovný čas čo najlepšie využiť, uistite sa, že už pred začatím práce máte po ruke všetko, čo potrebujete. Na začiatku dňa si prineste vodu, občerstvenie a všetky svoje kancelárske potreby do svojho pracovného priestoru. Je dobré robiť si krátke prestávky, ale neustále krátke výlety do kuchyne a iných miestností znižujú sústredenie.

Udržujte jasne definovaný pracovný priestor

Aj keď nemáte dostatok priestoru na rozťahovanie sa, zreteľné vymedzenie vášho pracovného priestoru vám uľahčí život. Majte vyhradenú oblasť, ktorá slúži ako „kancelársky priestor,“ aj keď je to iba kuchynský stôl. Stanovte si pracovné hodiny a dajte o nich všetkým vedieť, aby vám poskytli čas a priestor na produktivitu.

7 geniálnych trikov, vďaka Galéria fotiek (3)

Majte vždy na počítači spustenú iba jednu položku

Namiesto toho, aby ste zapratali pracovnú plochu a spôsobovali si stres, nechajte na počítači otvorenú iba jednu kartu a zvyšok minimalizujete.

Venujte pozornosť iba jednej aktivite. Odložte mobilný telefón, kým pracujete. Ak sa nenecháte rozptýliť, môžete venovať viac času veciam, ktoré vás bavia.

Udržujte svoj stôl usporiadaný a pravidelne ho čistite

Poriadok, môže byť kľúčom k tomu, aby ste sa vyhli rozptýleniu pri práci z domu. Minimalizácia vizuálneho rozptýlenia a neporiadku vám pomôže sústrediť sa na prácu. Využite zápisník, do ktorého si môžete značiť jednotlivé úlohy a ich prioritu.

Viac o téme: Peniaze Home office Práca Zamestnanie Práca z domu
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty
 
Staršie správy
Staršie správy