Máte pocit, že to nezvládnete? Takto sa vysporiadate aj s tými najťažšími úlohami

práca, domov, zamestnaniepráca, domov, zamestnanie

V dnešnej dobe pracuje z domu čoraz viac ľudí. Aj keď takáto forma práce má svoje výhody, má tiež svoje úskalia, najmä tendenciu mnohých pracovníkov podľahnúť ničnerobeniu. Našťastie existujú stratégie, ktoré vám môžu pomôcť. Tu je niekoľko nápadov, ako zvýšiť produktivitu aj keď pracujete z domu.

 

 

 

Spoznajte sa

Toľko času sami so sebou ste pravdepodobne netrávili už veľmi dlho. Zistite kedy ste najproduktívnejší, aké pracovné prostredie uprednostňujete a čo vás rozptyľuje. Práca z domu vám dáva kontrolu nad týmito vecami. Ak radšej pracujete neskoro v noci, alebo si radi robíte časté prestávky, toto je vaša príležitosť.

Vytvorte si rozvrh a držte sa ho

Najlepší spôsob ako urobiť všetko čo máte, je zostaviť si zoznam vecí, ktoré sa od vás očakávajú. Stanovte si priority. Vytvorte si konzistentné pracovné hodiny a držte sa ich. Ak máte všetko zapísané v harmonograme, zbaví vás to nepríjemného pocitu, že ste na niečo zabudli. 

Nenechajte sa rušiť

Pri práci z domu je ťažké oddeliť osobný a pracovný život. Niekto predsa musí uvariť večeru, povysávať a upratať kúpeľňu. Potom sú ti tu sociálne médiá, internet, televízia, chladnička, plus telefón... Uistite sa, že priateľa a rodina poznajú váš rozvrh a rešpektujú ho. Nebojte sa zavrieť dvere od miestnosti, v ktorej pracujete. Nič vám neujde.

Sledujte si čas

Jedným z najúčinnejších spôsobov, ako sa sústrediť, je meraním času, ktorý trávite prácou. Skúste využiť techniku pomodoro. Odložte telefón a pracujte 25 minút nonstop. Každých 5 minút si môžete urobiť prestávku na čo len chcete. Na internete existuje množstvo aplikácií na meranie odpracovaného času. Využite ich.

Majte konkrétne ciele

Ak pracujete doma a nikto nad vami nestojí, môže byť ťažké si priznať, že to flákate. Ak sa chcete dostať k stanoveným cieľom, musíte si projekt rozdeliť na menšie kúsky, ktoré zahŕňajú každodenné úlohy a týždenné termíny. Prejdite si jednotlivé kroky a uistite sa, že máte na všetko dostatok času.

Zodpovedajte sa niekomu

Nič nemotivuje tak ako pocit, že môžete niekoho sklamať. Ak to nie je váš nadriadený, poproste vášho kolegu alebo priateľa aby prevzal jeho úlohu. Pravidelne sa im hláste a uistite sa, že ak termíny nedodržíte nenechajú vás v štichu a budú vás motivovať.

Viac o téme: Domov Práca Zamestnanec Efektivita Produktivita
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: ZipRecruiter, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy