Chcete sa cítiť skvele a zbožňovať svoju prácu? Stačí minútka ráno, skúste toto

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pre tých z nás, ktorí nie sú ranostajmi sa zdá byť myšlienka produktívneho rána veľmi nepravdepodobná. Niekedy je problém nájsť si dostatok času na jedlo, hoci sa raňajky zvyknú spájať so zvýšenou energiou i produktivitou, celkovo lepším zdravím ako aj dobrou náladou. Existuje však menej časovo náročný spôsob ako správne začať deň, ktorý povedie k vytúženým výsledkom a zaberie len minútu. Usteľte si posteľ.

Spomínate si ešte ako vás rodičia nútili, aby ste si stlali posteľ? Zrejme ste si mysleli, že je to strata času, veď aj tak pôjdete večer znovu spať. Zdá sa, že tento zvyk má ďaleko väčšie výhody ako len poriadok.

Autor knihy Sila zvyku Charles Duhigg hovorí o tom, že každodenná rutina stlania postele je úzko prepojená so zvýšením produktivity. Podľa neho nemusí uprataná posteľ nutne spôsobiť, že budete v práci schopní urobiť viac, no je „základom zvyku“, schopným začať „reťazové reakcie, ktoré pomôžu uchytiť sa ostatným dobrým zvykom“.

Okrem vyššej produktivity majú ľudia, ktorí pravidelne ustielajú svoju posteľ „zvyčajne väčší pocit pohody a ľahšie sa držia stanoveného rozpočtu“. Magazín Psychológia dnes poukazuje na to, že taktiež „majú vyššiu tendenciu obľubovať svoju prácu, vlastniť nehnuteľnosť, pravidelne cvičiť a cítiť sa odpočinuto“.

Jednoduchý zvyk, ktorý zaberie minútku či dve, dokáže skutočne veľa. Skúste to aj vy.


Prečítajte si tiež: 12 spôsobov, ktorými sabotujete vlastnú kariéru: S týmto treba okamžite prestať


Viac o téme: Posteľ Práca Spokojnosť Ráno Zvyk Produktivita Minúta Ustlať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy