Buďte šťastnejší: 10 vecí, ktoré musíte prestať robiť

Ukážte sa ľuďom v pravom svetle, nesnažte sa byť niekým iným, ale sami sebou. Vtedy budete šťastnejší.Ukážte sa ľuďom v pravom svetle, nesnažte sa byť niekým iným, ale sami sebou. Vtedy budete šťastnejší. Zdroj: photl.com

Niekedy cesta ku šťastiu závisí od vecí, ktoré by ste nemali robiť, nie od tých, čo máte robiť. Zoberte si príklad z nasledujúcich príkladov. Čo by sa asi stalo, ak by ste ich prestali robiť?

1. Obviňovanie

Ľudia robia chyby. Zamestnanci nespĺňajú vaše očakávania. Predajcovia nedodajú tovar v určenom čase. Za to všetko viníte druhých. Teraz vám však musíte povedať pravdu. Na vine ste aj vy sám. Možno ste svojim zamestnancom nedali dostatočné školenie. Možno ste sa pýtali príliš veľa alebo veľmi skoro. Prevezmite sami zodpovednosť za nevydarené veci namiesto obviňovania druhých. Bude to pre vás posilňujúce, pretože druhýkrát budete mať návod, ako ich vykonať lepšie.

Možno nabudúce dostanete lepší nápad pri riešení ťažkej situácie, budete vedieť, čo máte robiť a tým budete šťastnejší.

2. Dojem

Nesnažte sa na ľudí spraviť dobrý dojem na základe vecí, ktoré vlastníte– auto, titul, úspechy. Sú to všetko iba „veci“. Ľudia môžu mať radi vaše veci, ale to neznamená, že majú radi vás.

Ukážte sa ľuďom v pravom svetle, nesnažte sa byť niekým iným, ale sami sebou. Vtedy budete šťastnejší.

3. Lipnutie

Ak sa bojíte alebo si nie ste istý v niečom, držte sa toho, čo viete najlepšie. Ak vám chýba strach alebo neistota, nie je to šťastie. Je to iba neprítomnosť strachu alebo neistoty. Držte sa preto toho, čo si myslíte, že budete potrebovať.

Ak sa vám nepodarí zarábať toľko, koľko si predstavujte, tešte sa z toho, že ste sebestační.

4. Prerušovanie

Ak niekto z vašich kamarátov, známych alebo kolegov rozpráva a vy ho pri rozprávaní prerušíte, neznamená to, že sa neviete správať. Znamená to, že daného človeka počúvate. Keď ho počúvate, dávate mu otázky a on vás za vašu pozornosť má rád.

Keď vás budú mať ľudia radi, budete sa cítiť šťastne.

5. Plakanie

Vaše slová majú väčšiu moc, než si myslíte. Ak budete „plakať“ nad vašimi problémami, budete sa cítiť horšie, ako lepšie. Ak niečo nie je v poriadku, nestrácajte čas sťažovaním. Radšej využite toto úsilie na tvorbu lepšej situácie. Docielite to jednoducho. Nerozprávajte, čo je zlé, ale rozprávajte o tom, ako by ste mohli spraviť veci lepšie a to nielen v rozhovore pred druhými ľuďmi, ale aj pred sebou samým. Poskytnite podobnú oporu aj pre vašich priateľov a kolegov. Nedovoľte, aby sa u vás iba vyplakávali.

Priatelia nenechajú svojich priateľov vyplakávať. Priatelia pomáhajú kamarátom, aby bol ich život lepší.

6. Kontrola

Ste šéf, nadriadený alebo manažér? Jednoducho ste na chvoste obrovského psa ale myslíte si, že kontrolovaním podriadených získate nad nimi moc a zlepšíte pracovný výkon. Napriek tomu, jediná "vec", ktorú kontrolujete ste vy sám. Ak sa prichytíte pri tom, že sa snažíte ovládať druhých ľudí, je to iba o tom, že chcete za každú cenu presadiť vaše sny, ciele a a k tomu presadzujete viac vaše názory ako názory druhých ľudí.

Kontrolovanie druhých ľudí je krátkodobý proces, ktorý je riadený silou, strachom alebo určitou formou tlaku. Omnoho jednoduchšie je nájsť si okolo seba ľudí, ktorí budú chcieť ísť rovnakou cestou, ako idete vy.

Potom nebudete musieť použiť formu kontroly a všetci okolo vás budú šťastnejší.

7. Kritizovanie

Ty máš vyššie vzdelania, väčšie skúsenosti, v živote si viac zažil a precestoval. Počuli ste to už niekedy? To však ešte neznamená, že človek s danými skúsenosťami je múdrejší, lepší alebo bystrejší. Všetko čo máš dané v sebe a všetko prežité ťa robí jedinečným, bezkonkurenčným. Každý človek je výnimočný a hlavne každý je iný, čo nie je zlé ani horšie, jednoducho je iný. Dôležité je, aby ste akceptovali všetkých ľudí a nekritizovali ich.

Oceňte medzi vami rozdiely namiesto nedostatkov a uvidíte ľudí v lepšom svetle.

8. Kázanie

Kritika má svojho brata. Jeho meno je kázanie. Obidvaja zdieľajú rovnakého otca: sudcu. Čím vyššie budete rásť, tým viac budete dosahovať a zároveň, tým je väčšia pravdepodobnosť, že budete veľa vedieť. Určite si to nenecháte pre seba ale poviete to aj ostatným, len pozor na to, akým tónom.

Ak rozprávate viac účelovo, pri ktorom chcete uplatniť iba svoje názory, ľudia vás prestanú počúvať.

9. Chyby

Minulosť je cenná. Veľa ľudí sa učí na svojich vlastných chybách, namiesto toho, aby sa poučili z chýb druhých ľudí. Ľahšie sa povie, ako sa urobí? Závisí to od vášho zamerania. Ak sa vám stane niečo zlé, pozrite sa na danú skúsenosť, ako na niečo, z čoho sa môžete poučiť. Keď iná osoba urobí chybu, berte to ako výzvu, aby ste jej ukázali láskavosť, odpustenia a porozumenie.

Všetko, čo sa vám stalo v minulosti vám slúži k „tréningu“, od svojej minulosti nie ste závislí. Premýšľajte o tom, čo sa vám stalo do tej miery, aby ste sa danému momentu vyhli v budúcnosti.

10. Strach

Každý človek sa niečoho v živote bojí. Je to niečo, čo nemôžeme zmeniť. Je preto jednoduchšie zaváhať, alebo čakať na správny okamih, ktorý za vás rozhodne alebo vám ukáže ďalšie možné alternatívy. Môže ísť o dni, týždne, mesiace ba dokonca i roky. Takýmto spôsobom sa plnia aj naše sny. Nedovoľte preto, aby vás vaše obavy vťahovali naspäť. Ak ste o niečom snímali alebo si predstavovali, pustite sa do toho ešte dnes.

Ak chcete začať podnikať, urobte prvý krok. Pozrite si inšpiračné videá ľudí, ktorí sa odvážili vydať na podnikateľskú cestu. Obavy dajte nabok a spravte prvý krok. 

Viac o téme: Šťastie Obavy Praca Obviňovanie Dojem Lipnutie Strch
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: inc.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy