Pozitívne afirmácie odbúravajú stres

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Negatívne emócie môžete ovplyvniť. Existuje niekoľko nástrojov na manažovanie stresu. Skúste si vytvoriť vlastnú afirmáciu na odbúranie stresu.

Každý človek zažíva stresové situácie, či už v práci alebo v súkromnou živote. Otázkou je, ako viete bojovať proti stiesňujúcim pocitom.

Na nasledujúcich riadkoch vám prinášame jednoduchý nástroj na ovládanie stresu. Jednou z možností je využívanie pozitívnych afirmácií. Je to skvelý nástroj, ako preprogramovať vaše podvedomie z negatívneho myslenia na pozitívne. Základnou myšlienkou je, aby ste si opakovali svoju pozitívu afirmáciu, až pokiaľ sa nestane súčasťou vášho myslenia a videnia sveta. Jednoducho si privlastníte myšlienku a vžijete sa s ňou.

Základné kroky, ako si osvojiť pozitívne afirmácie:

Ujasnite si váš cieľ
Premýšľajte o tom, čo chcete dosiahnuť v práci (uplatniť to môžete samozrejme aj v súkromnom živote). Najlepším východiskom je predstaviť si konečnú situáciu. Následne sa správajte tak a rozmýšľajte, ako by ste sa vžili s touto myšlienkou.

Príklad: Jasný cieľ môže byť pre manažérov dosiahnutie optimálneho stavu, vytvoriť tím ľudí, ktorých výkony povedú k dosahovaniu zisku pre spoločnosť.

Vytvorte si frázu
Ak už raz získate predstavu o vašom cieli, skúste túto myšlienku previesť do jednej vety. Afirmácia musí znieť tak, akoby sa už váš cieľ stal a nie iba, akoby ste si želali, aby sa stal. Opakovaním správnej vety docielite, aby si vaše podvedomie osvojilo túto myšlienku a vžilo sa s ňou.

Príklad: Počas stresu si môžete opakovať frázu: „ Každý deň sa cítim pokojnejší“. Veta „chcem sa cítiť pokojnejší“ nie je správna.
 
Afirmácie musia byť pozitívne
Vo svojom podvedomí si nevytvárajte negatívnu afirmáciu tipu „nechcem sa cítiť pod stresom“ ale pozitívnu frázu „cítim sa v pokojne“.

Príklad: Snažte sa taktiež vyhnúť negatívnym slovám, akým je napríklad „stres“. Myseľ totižto zaraďuje toto slovo do negatívneho priečinka.
 
Žite podľa afirmácií
Vaše afirmácie by mali byť perspektívne a realistické. Ak ich posuniete do roviny nereálnych, váš „vnútorný sudca“ zneguje danú afirmáciu.

Príklad: Po ceste do práce alebo počas práce si môžete opakovať frázu „učím sa z vlastných chýb“ alebo „som vďačný za všetko, čo mám v mojom živote“. Ide totižto o realistickú frázu.
 
Nájdite si svoju pozitívnu afirmáciu
Príklad: Vyberte si jednu

Stres odchádza z môjho tela.

Výzvy mi pomáhajú rásť.

Moje úmysly vytvárajú realitu.

Som silný.
 
Opakujte si svoju afirmáciu
 

Najlepším spôsobom, ako naplno využiť silu afirmácie je jej opakovanie niekoľkokrát za deň.

Opakovanie nahlas dokonca získava na jej sile. V práci si to však nemôžete dovoliť, preto opakovanie nahlas praktizujte doma alebo počas cesty do práce v aute. Svoju afirmáciu si môžete napísať aj na papier a zavesiť u na frekventované miesto v byte,napríklad na chladničku alebo na zrkadlo v kúpeľni.

Viac o téme: Stres Manažment Afirmácie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: stress.about.com, Foto: Photl.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy