Zvyšovanie kvalifikácie zlepšuje vaše šance uspieť

karierny rastkarierny rast

Ak nechceme v dnešnej dobe, ktorá neustále prináša nové vymoženosti v oblasti techniky, zostať pozadu, musíme sa vedieť prispôsobiť týmto neustálym zmenám a požiadavkám.

Ako ináč ak nie učením, zvyšovaním svojich vedomostí, poznatkov a zvyšovaním svojej kvalifikácie.

Zvýšením kvalifikácie sa rozumie aj jej získanie alebo rozširovanie. Prehlbovanie kvalifikácie je vzdelávanie, pri ktorom sa udržuje, prehlbuje a obnovuje kvalifikácia, ktorá už bola dosiahnutá. Ide o inováciu profesionálnych znalostí zamestnanca, ktoré sú potrebné k výkonu jeho práce. Ak sa napr. účtovníčka zúčastňuje na seminároch k zmenám účtovných predpisov.

Mnoho firiem dnes ponúka interné vzdelávacie programy pre svojich zamestnancov ako napr. rôzne školenia, jazykové kurzy a pod. Mnoho zamestnancov pozitívne prijíma a využíva takúto možnosť. Je však vo vlastnom záujme človeka aby sa nespoliehal len na zamestnávateľa, ale aby využíval aj možnosti externého vzdelávania nezávisle od firmy, v ktorej pracuje. Ochota či chuť učiť sa, sa prejavuje najmä u absolventov či mladých odborníkov tým, že venujú ďalšiemu vzdelávaniu a doplňovaniu kvalifikácie svoj voľný čas. Ani tí starší by nemali zabúdať na potreby ďalšieho vzdelávania. Aj tým zvýšia svoju hodnotu na trhu prácu.

Viac o téme: Karierny rast
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy