Už za 10 týždňov získate cenný certifikát

Vysoká škola manažmentu/City University of SeattleVysoká škola manažmentu/City University of Seattle Zdroj: VSM

Ovládanie viacerých jazykov je jedna z ciest, ako si zvýšite vašu pracovnú kvalifikúciu alebo sa môžete pripraviť na bakalárske štúdium v anglickom jazyku.

Vysoká škola manažmentu (City University of Seattle) od roku 1991 poskytuje ako jediná na Slovensku intenzívny anglický jazykový program pre slovenských ako aj zahraničných študentov.  Tento program, označovaný tiež ako „Intensive English Program“ (IEP) je zameraný na intenzívny rozvoj jazykových zručností a prípravu študentov na vysokoškolské štúdium v anglickom jazyku. Program IEP je výnimočný a jedinečný svojho druhu na Slovensku pre spojenie tradície založenej na dlhoročnej skúsenosti amerických vzdelávacích inštitúcii a kreatívnym prístupom zahraničných a domácich lektorov k vyučovaciemu procesu.

Výučba prebieha na jednej jazykovej úrovni 10 týždňov vo frekvencii štyrikrát do týždňa, dennou formou dopoludnia (celkom 20 hodín týždenne). Počas kurzu sa formou prezentácií, písania esejí, aktívnou účasťou na zaujímavých projektoch, či učenia sa gramatiky pomocou hier študenti naučia alebo si zdokonalia jednotlivé zručnosti anglického jazyka, ktoré im vo veľkej miere prispejú k zvýšeniu sebavedomia pri používaní anglického jazyka v dennej praxi.

Vysoká škola manažmentu/City University Galéria fotiek (2) Zdroj: VSM
Úspešné absolvovanie programu umožní študentom vstup na štúdium v bakalárskom programe City University of Seattle (Bachelor of Science in Business Administration), ktorý je možné študovať aj duálne, čo znamená získať akreditovaný slovenský aj americký medzinárodne uznávaný vysokoškolský diplom, čo je jedinečným atribútom Vysokej školy manažmentu / City University of Seattle.

 

O programe sme sa porozprávali s Petrou Tyralovou, manažérkou IEP programu v Bratislave.

  1. Čo reprezentujú písmená IEP?
    IEP je skratka pre "Intensive English Program" (Intenzívny anglický program intenzívnu dennú prípravu v anglickom jazyku.
     
  2. V čom spočíva jedinečnosť IEP?
    Jedinečnosť IEP je v komplexnom pohľade na výučbu jazyka a v dlhoročnej skúsenosti v tejto forme jazykového vzdelávania, ktorú vieme pre študentov aj úspešne zúročiť.

    Piliermi jedinečnosti sú: kvalifikovaní domáci a zahraniční pedagógovia, profesionálna akademická angličtina, intenzita (4 dni v týždni, 4 vyučovacie hodiny denne po 65 minút), štatút denného študenta a praktická aplikácia nadobudnutých vedomostí a zručností v rôznych individuálnych a skupinových projektoch.
     
  3. Komu je program určený?
    Program je určený všetkým od 18 rokov, ktorí sa chcú zdokonaliť v anglickom jazyku, ale aj pre tých, ktorí sa chcú dôkladne pripraviť na bakalárske štúdium manažmentu v anglickom jazyku.
     
  4. Aké jazykové úrovne IEP ponúka?
    Program pomocou niekoľkých jazykových úrovní, ktoré zodpovedajú spoločnému európskemu rámcu pre jazykové zručnosti (CEFR) poskytuje vzdelanie od najnižšej úrovne (A1) až po najvyššiu úroveň (C1).
     
  5. Aký doklad dostanem po ukončení štúdia?
    Certifikát VŠM/ City University of Seattle.
     
  6. Ako a kde prebieha štúdium?
    V Bratislave a Trenčíne. Na základe vstupného testu /Accuplacer test alebo TOEFL/ sú študenti zaradení do jednej zo šiestich jazykových úrovní /A1-C1/. Štúdium je intenzívne a jeden trimester trvá 10 týždňov.
     
  7. Aký je obsah programu IEP?
    Obsah zahŕňa štúdium 4 jazykové zručnosti rozdelené do 4 rôznych predmetov.

    Písanie (writing), tu sa naučíte písať texty rôzneho štýlu a dĺžky od obchodnej korešpondencie až po seminárnu prácu.

    Čítanie (reading), naučíme Vás analyzovať rôzne druhy textov a zároveň ich interpretovať.

    Gramatika (grammar), ide dôkladné prepojenie gramatiky s praktickou angličtinou.

    Konverzácia a počúvanie (speaking and listening), tu vás naučíme prezentovať sa na verejnosti, diskutovať a argumentovať.
     
  8. Ako prebieha overovanie nadobudnutých vedomostí a zručností?
    Overovanie nadobudnutých vedomostí a zručností prebieha počas priebežného testovania (testovanie v priebehu trimestra) a záverečného testovanie po ukončení príslušnej úrovne kurzu. Špecifikom záverečného testovania je účasť na kreatívnom jazykovom skupinovom projekte.
     
  9. Kedy a ako môžem do programu nastúpiť?
    Prihlásiť sa možno v priebehu celého kalendárneho roka. Do programu je možné vstúpiť 3 krát do roka a to v októbri (jesenný trimester), v januári (zimný trimester) a v apríli (jarný trimester).
     
  10. Aké iné možnosti vaša škola ponúka verejnosti pre štúdium anglického jazyka?
    a) individuálne kurzy (one on one) šité na mieru
    b) kurzy pre spoločnosti /corporate courses/ šité na mieru
    c) on-line kurzy anglického jazyka pre verejnosť
    d) večerné kurzy pre verejnosť
    e) Prípravné kurzy /TOEFL/IELTS, príprava na maturitu/
Viac o téme: Of Škola Angličtina Štúdium Jazyk Vysoká Program Anglický City Seattle VSM University Manažmentu Intensive English IEP
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: VŠM, Zdroj: Vysoká škola manažmentu

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy