Prinášame návod, ako sa úspešne naučiť cudzí jazyk

Pri učení cudzieho jazyka sa sústreďte na vaše priority.Pri učení cudzieho jazyka sa sústreďte na vaše priority. Zdroj: photl.com

Vyhnite sa častým chybám pri učení sa cudzieho jazyka a buďte v tom úspešní. Ponúkame vám návod ako na to, ako aj zdroje, ktoré vám pomôžu urýchliť proces učenia.

Najväčší problém ľudí spočíva v tom, že majú nejasný cieľ. To spôsobuje, že skončia skôr, ako v skutočnosti začnú. Veľa ľudí si povie vetu "chcem sa naučiť po anglicky, španielsky, nemecky", ale bez akejkoľvek perspektívy. Čo však znamená učiť sa angličtinu? Naučiť sa ju, aby ste rozprávali ako rodený Angličan alebo aby ste vedeli, ako si objednať jedlo v reštaurácii? 

 

Buďte konkrétny v tom, čo sa chcete naučiť

Dôležité je, aby ste boli čo najviac najkonkrétnejší vo vašich cieľoch a zároveň urobiť niečo dosiahnuteľné v priebehu najbližších mesiacov. Stanovte si cieľ, kam sa posuniete o niekoľko týždňov až šesť mesiacov. Dávajte si nenáročné úlohy aj s časovým horizontom. Buďte konkrétny a realistický o tom čo a kedy chcete dosiahnuť.

Príklady:

Budem vedieť rozprávať v cudzom jazyku o mojom živote a práci. (2 mesiace)

Budem si vedieť objednať jedlo. (do konca mesiaca)

Nájdem si človeka na sociálnych sieťach, s ktorým budem konverzovať. (do konca týždňa)

Jediná chyba je nerobiť nič

Jazyk nie je akademická skúška, pri ktorej musíte zložiť skúšku. Jazyk je prostriedkom komunikácie. Neexistuje tu preto žiaden neúspech, len rôzne stupne úspechu, kedy môžete tento jazyk použiť. Nesnažte sa o dokonalosť. Úspech je, keď si viete objednať obed, aj keď so zlou gramatikou a s použitím nesprávnych slov, keď viete na ulici poradiť cudzincovi správny smer. Aj za tieto maličkosti môžete byť hrdý.

Sústreďte sa na priority

Ak raz máte poriadny plán toho, kam smerujete a kedy to dosiahnete, je dôležité, aby ste sústredili váš čas a energiu na to, kde ležia vaše priority. Toto je dôvod, prečo nie je jednoducho možné opísať „dokonalý spôsob“ učenia sa akéhokoľvek cudzieho jazyka, ktorý by sedel každému.

Ste nadšenec pre literatúru, čítanie komiksov, sledovanie filmov, písanie listov, alebo vás viac zaujíma gramatika? Využite to vo svoj prospech! Pozrite si obľúbený film v cudzom jazyku. Na internete nájdete mnoho kníh a komiksov v rôznych jazykoch. Ponorte sa do toho a učenie bude zábavnejšie a jednoduchšie.

Odporúčanie pre ľudí, ktorí sa chcú naučiť rozprávať

Ak je vašou hlavnou prioritou naučiť sa hovoriť, potom sa nezamykajte v izbe so zaprášenými starými knihami. Musíte hovoriť s reálnymi ľuďmi. Ideálne je rozprávať každý deň najmenej pol hodiny. Čokoľvek budete robiť, malo by smerovať k prípade na komunikačné stretnutia.

Ak sa nenachádzate v zahraničí, alebo nemáte prístup k niekomu, s kým by ste mohli konverzovať, ponúkame vám dva bezplatné zdroje, ktoré vám pomôžu ku komunikácii: sú italki a verbling. Italki umožňuje komunikovať v cudzom jazyku s kýmkoľvek na svete. Verbling vám dovolí konverzovať s native speakrom prostredníctvom live videa v reálnom čase.

Pamätajte si: Keď sa učíte, je v poriadku ak robíte chyby! V skutočnosti by ste mali prijať fakt, že chyby robiť budete. Ide o základnú súčasť učenia sa akéhokoľvek jazyka.

Ďalšie odporúčané pomôcky

  • Anki - flashcard aplikácia pre iPhone a Android. Program, ktorý pomáha ľahšie si veci zapamätať.
  • Memrise - slovníky na tejto stránke obsahujú pamäťové podnety, triky a mnemotechnické pomôcky. Bude oveľa menej pravdepodobné, že zabudnete nové slovíčka.

Vyskúšajte požiadať language learning forum o tip na najlepší spravodajský server alebo blog pre jazyk alebo dialekt, o ktorý sa najviac zaujímate.

Viac o téme: Návod Na Angličtina Učenie Jazyk Nemčina Royal Cudzí Jazyka School Cudzieho
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: RoyalSchool.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy